Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 3ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων

Mε τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου. Η επιτυχία ήταν εμφανώς μεγαλύτερη από τα προηγούμενα δύο Φεστιβάλ, τόσο σε προσέλευση, όσο και σε οργάνωση.

Από τις 10:30π.μ. μέχρι τις 11:00μ.μ. η Αθηένου υποδέχτηκε περίπου 20.000 επισκέπτες από όλη την Κύπρο, ντόπιους, αλλά και τουρίστες. Ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος με τη σύζυγό του, ο πρέσβης της Σλοβακίας στην Κύπρο κ. Jan Scoda, ο Ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Γεωργίου, βουλευτές της Λάρνακας, ο Δήμαρχος Λευκάρων με τη σύζυγό του, ο Επίτροπος Εθελοντισμού κ. Γιάννης Γιαννάκη και πολλοί άλλοι επίσημοι. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν από την τεράστια ποικιλία των Αθηενίτικων Προϊόντων που εκτέθηκαν, να λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να παρακολουθήσουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το Φεστιβάλ τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος παρευρέθηκε και χαιρέτισε την εκδήλωση.

Ο Δήμος Αθηένου ευχαριστεί και συγχαίρει όλους όσους συνέβαλαν στην τεράστια επιτυχία του Φεστιβάλ. Τους επίσημους προσκεκλημένους, τους χορηγούς της εκδήλωσης, τους παραγωγούς Αθηενίτικων προϊόντων, τους εκθέτες, τους εξαιρετικούς ακούραστους εθελοντές του Δήμου, τους συντελεστές του καλλιτεχνικού προγράμματος και όλους τους επισκέπτες, που συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο, ώστε το 3ο Παγκύπριο Φεστιβάλ  Αθηενίτικων Προϊόντων να έχει τόση μεγάλη επιτυχία.

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, σε ομιλία του στα πλαίσια του Φεστιβάλ, ανέφερε ότι παρά την κατοχή του 80% της εύφορης γης του Δήμου από τα Τούρκικα στρατεύματα, οι Αθηενίτες συνεχίζουν να δημιουργούν και έφτασαν την Αθηένου στο σημείο να παράγει ένα σημαντικό μέρος της παγκύπριας παραγωγής σιτηρών και να κατέχει σχεδόν το μισό της παγκύπριας κτηνοτροφίας, με παράλληλη ραγδαία ανάπτυξη στους τομείς της γαλακτοβιομηχανίας, της αρτοποιίας και του εμπορίου. Αυτή την ανάπτυξη και την πρόοδο της Αθηένου επιλέγει και προβάλλει κάθε χρόνο ο Δήμος με το Φεστιβάλ του, ενώ ανακοίνωσε τη διενέργεια του 4ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, στον ίδιο χώρο, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, φανερά εντυπωσιασμένος από την τεράστια κοσμοσυρροή και διοργάνωση του Φεστιβάλ, συνεχάρη τον Δήμο Αθηένου, ενώ ανέφερε ότι η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα από την ημικατεχόμενη Αθηένου και την στηρίζει έμπρακτα.

Η Αθηένου έδειξε με το Φεστιβάλ τα πάμπολλα προϊόντα που διαθέτει και απόδειξε για άλλη μια φορά ότι πρωτοστατεί στην οικονομία του τόπου, συμβάλλοντας κι αυτή στο μέγιστο δυνατό βαθμό σ’ αυτή μέσω των παραγωγών της, των επιφανών και επιτυχημένων επιχειρηματιών της, του εθελοντισμού της, αλλά και των απλών ανθρώπων της.

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc