Τελευταίες ειδήσεις

Η oμάδα Hellenic Writers of Washington DC παρουσιάζει τον Χρίστο Ρ. Τσιαήλη

Η Ομάδα Συγγραφέων Hellenic Writers’ group of Washington DC φιλοξενεί την εκδήλωση παρουσίασης του διακεκριμένου Κύπριου ποιητή και πεζογράφου, Χρίστου Ρ. Τσιαήλη, για το έργο και τη ζωή του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα Zoom, στις 11 Δεκ., 2021 στις 8:00 μμ. (ώρα Κύπρου) και 1:00 μμ. (τοπική ώρα ΗΠΑ).

Ο συγγραφέας κατάγεται από την Αθηένου και τη Λευκωσία, διδάσκει αγγλικά και υπηρετεί το θέατρο ως βοηθός σκηνοθέτη, ενώ στο παρόν στάδιο ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στις θεατρικές σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ποιήματα, διηγήματα, λογοτεχνικά άρθρα και κριτικές του έχουν μεταφραστεί και δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, εφημερίδες και ανθολογίες σε διάφορες χώρες. Έχει λάβει έναν αξιόλογο αριθμό διακρίσεων σε Πανελλήνιους και διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς για ποιήματα, διηγήματα και θεατρικά του έργα. Έχει διατελέσει κριτής σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο και μεταφράζει ξένη λογοτεχνία στα ελληνικά, ενώ λαμβάνει μέρος σε λογοτεχνικά φεστιβάλ σε διάφορες χώρες.

Η Δρ. Πολυβία Παράρα, καθηγήτρια ελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Maryland, θα συντονίσει την εκδήλωση και θα αναλύσει μέρος του έργου του. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του ίδιου του συγγραφέα. Τιμώμενος προσκεκλημένος ο Δρ. Μιχαήλ Τουμάζου, καθηγητής ελληνικής και ρωμαϊκής τέχνης και αρχιτεκτονικής στο Davidson Liberal Arts College, ο οποίος θα μιλήσει για την επίδραση που είχε η ενασχόληση του συγγραφέα με αρχαιολογικές ανασκαφές στην κωμόπολη της Αθηένου κατά τα εφηβικά του χρόνια.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η παρουσίαση θα γίνει μέσω zoom, και η σύνδεση για παρακολούθηση μπορεί να γίνει από τον σύνδεσμο που ακολουθεί χωρίς υποχρέωση δήλωσης συμμετοχής:

https://us02web.zoom.us/j/81253621825?pwd=MXgyQ09XcUtHNnB4aEhqeTZ6eFFqUT09

Η συζήτηση και παρουσίαση θα γίνει στην Αγγλική και την Ελληνική γλώσσα.

 

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc