Τελευταίες ειδήσεις

Συμμετοχή του Δήμου Αθηένου στην 6η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα – Αθλητισμού #BeActive, 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει και φέτος στην 6η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive, η οποία θα πραγματοποιηθεί  στην Κύπρο από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού ως Συντονιστικό Φορέα, από τις 23 ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Η Αθηένου θα είναι και φέτος για την περίοδο αυτή ένα «ενεργό αθλητικό χωριό», «#BeActive Sport Village», αφού έχουν προγραμματισθεί και θα πραγματοποιηθούν 10 αθλητικές δραστηριότητες, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους (ΑΓΟ), τοπικούς αθλητικούς φορείς, ειδικό διατροφολόγο και ψυχολόγο, σχολές χορού και ιδιωτικά γυμναστήρια και άλλους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για ολόκληρη την εβδομάδα όλα τα προγράμματα του ΑΓΟ  θα είναι ανοικτά για όλους, μικρούς και μεγάλους, με δυνατότητα δοκιμής και συμμετοχής χωρίς καμία υποχρέωση. Αναμένεται το ενδιαφέρον για συμμετοχή τόσο από παιδιά δημοτικής και γυμνασιακής ηλικίας, όσο και από ενήλικες, αλλά και από άτομα τρίτης ηλικίας.

Ποδηλασία, πεζοπορία και αγώνας ανώμαλου δρόμου, πιλάτες, χοροί, αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πιγκ-πογκ), καλαθόσφαιρα 3X3 και διαδικτυακές διαλέξεις, είναι μερικές από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα με λεπτομέρειες για όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Ο Δήμος Αθηένου δηλώνει και φέτος ενεργή συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive, με στόχο να ενισχυθεί το μήνυμα της ενεργοποίησης των δημοτών για ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητά τους, για μια πιο υγιή και  καλή ζωή.

Ο Δήμος Αθηένου ευχαριστεί τον Κυπριακό Οργανισμού Αθλητισμού, ο οποίος είναι ο Εθνικός Συντονιστής της 6ης  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, και καλεί το κοινό για συμμετοχή. Διευκρινίζεται ότι θα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, σύμφωνα με τα ισχύοντα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.

Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι από τα οφέλη της συμμετοχής μας στη φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό και ας κάνουμε βίωμά μας το σύνθημα «Να είμαστε ενεργοί – # BeActive».

 

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc