Ως Δήμαρχος Αθηένου θέλω να επικοινωνήσω με όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του Δήμου Αθηένου, συνδημότες και μη, για να τους στείλω τον πιο εγκάρδιο και θερμό μου χαιρετισμό.

Ο ημικατεχόμενος Δήμος της Αθηένου, νιώθοντας την ημικατοχή της γης του για 45 χρόνια, προσπαθεί να ορθοποδήσει και να αναπτυχθεί μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Μια προσπάθεια καθόλου εύκολη, αν αναλογιστεί κανείς και την οικονομική κρίση που έπληξε τον τόπο μας τα τελευταία χρόνια. Παρ’ όλα αυτά οι Αθηενίτες, που είναι γνωστοί για τη δημιουργικότητα και την εργατικότητά τους, δεν τα βάζουν κάτω και αγωνίζονται για την ανάπτυξή τους και την ευημερία τους.

Ως Δήμαρχος, μαζί με το  Δημοτικό Συμβούλιο, δίνουμε μια νότα αισιοδοξίας προς τον κόσμο της Αθηένου. Ενωμένοι και μακριά από κομματικές ή άλλες αντιπαραθέσεις αγωνιζόμαστε με ζήλο, διεκδικούμε αυτά που δικαιούται ο Δήμος μας και προσπαθούμε να συμβάλουμε στην πρόοδο και στην ανάπτυξη, κάτι που έχουμε στερηθεί τα τελευταία χρόνια, συνεργαζόμενοι και με τη βοήθεια συνδημοτών μας και φορέων του Δήμου.

Για επιτυχία των πιο πάνω κανένας δεν περισσεύει. Το Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου, με όλα τα πολιτικά κόμματα, αλλά και με την εξαιρετική νεολαία που διαθέτει η Αθηένου, προσπαθούμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας. Που δεν είναι άλλο από την μετατροπή του Δήμου Αθηένου σε μια μικρή πόλη.

Με τις λίγες αυτές σκέψεις σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηένου. Προσπάθειά μας θα είναι η συνεχής αναβάθμισή της και οποιεσδήποτε εισηγήσεις για βελτίωσή της είναι ευπρόσδεκτες.

Κυριάκος Καρεκλάς
Δήμαρχος Αθηένου
Κινητό: 99667907

Ο κύριος Καρεκλάς γεννήθηκε στις 11/01/1957 και είναι γιος του Κώστα και της Μαρίας Καρεκλά.  Είμαι παντρεμένος με τη Χρυσούλα Ταμπλιού και έχουν τρία παιδιά, τον Κωνσταντίνο, τον Πέτρο και την Έλενα.

Είναι απόφοιτος του Παγκυπρίου Γυμνασίου Λευκωσίας, ενώ απόκτησε Πτυχίο το 1981 και Μεταπτυχιακό το 1982 στην Πολιτική Μηχανική με ειδίκευση στις κατασκευές του Πανεπιστημίου CITY COLLEGE OF THE CITY UNIVERSITY OF NEW YORK με τη μεγαλύτερη διάκριση (γενικό βαθμό 3,86 από 4,00) και με διάφορα βραβεία, αποφοιτώντας ως ο 2ος καλύτερος φοιτητής του Πανεπιστημίου του το 1981 και σπουδάζοντας με υποτροφίες που έπαιρνε λόγω των επιδόσεών του.  Ενώ σπούδαζε για το Μεταπτυχιακό (1981-1982), εργάσθηκε με επιτυχία στην εταιρεία των τρένων της Νέας Υόρκης (NEW YORK METROPOLITAN TRANSPORTATION AUTHORITY) ως Πολιτικός Μηχανικός. Τον Οκτώβριο του 1982 εργοδοτήθηκε στην Κύπρο από την Εταιρεία METKON και εργάσθηκε ως υπεύθυνος μηχανικός χωματουργικών της Εταιρείας  στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού και του Φράγματος Καλαβασού. Από το 1983 μέχρι τις 31/12/2016 εργάζετο στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας ως ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της Κεντρικής Υπηρεσίας Κοινοτικών Συμβουλίων Λάρνακας.

Έχει αναπτύξει έντονη επαγγελματική δραστηριότητα και εκτιμάται για το έργο του και την τιμιότητά του από όλες τις Τοπικές Αρχές της Επαρχίας Λάρνακας.  Πολλά και σημαντικά έργα στην Επαρχία Λάρνακας, όπως στο Κίτι (Πάρκο Αγγελόκτιστης, κοινοτικά κτίρια, κεντρική πλατεία, επίλυση πλημμυρικών προβλημάτων κ.α.), στα Περβόλια (αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, κεντρική πλατεία, επίλυση πλημμυρικών προβλημάτων κ.α.), στην Ξυλοφάγου (κεντρική πλατεία, πεζόδρομος προς εξωκλήσι Παναγίας, επίλυση πλημμυρικών προβλημάτων κ.α.), στα Λιβάδια (πάρκα, αναμόρφωση δρόμων, επίλυση πλημμυρικών προβλημάτων κ.α.), στη Βορόκληνη (παλιά γειτονιά, πάρκα, χώροι στάθμευσης, επίλυση πλημμυρικών προβλημάτων κ.α.), και σε πολλές άλλες Κοινότητες και Δήμους της Επαρχίας, φέρουν τη δική του σφραγίδα.

Από το 1998 μετείχε μέσω της Ένωσης Κοινοτήτων Λάρνακας σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Από τις 15/06/2004 και μέχρι το τέλος του 2005 διετέλεσε, κατόπιν έγκρισης του τότε Επάρχου Λάρνακας, προσωρινός διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λάρνακας, με έντονη δραστηριότητα.  Συμμετείχε στις προσπάθειες ίδρυσης του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, ενώ βοήθησε στην έγκριση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λάρνακας ως Ομάδας Τοπικής Δράσης (σε σχέση με το πρόγραμμα LEADER) και την έγκριση συμμετοχής της σε πολλά Ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα, που έφεραν προστιθέμενη αξία σε όλη την Επαρχία.

Έχει πολύ καλές σχέσεις και πολλούς συνεργάτες σε Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, Αναπτυξιακές Εταιρείες και Δήμους σε όλη την Ευρώπη, ενώ μετείχε σε πολλές συναντήσεις, συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στο Βέλγιο, στη Δανία, στη Φινλανδία, στη Μάλτα, στη Βουλγαρία, στο Ζαρζίς της Τυνησίας και αλλού.

Το 2014 στα πλαίσια ημερίδων που έγιναν στη Σάμο και το Ηράκλειο Κρήτης παρουσίασε, ως Κύπριος εκπρόσωπος, αντίστοιχα τα θέματα ‘‘Πώς αντιμετωπίζονται ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο από τις Επαρχιακές Διοικήσεις’’ και ‘‘Η κατάσταση των νερών στην Κύπρο’’.