Η Κλειστή Αίθουσα Αθλοπαιδιών άρχισε να λειτουργεί το Νοέμβριο του 1993 και από τότε αποτελεί κυψέλη αθλητισμού και ενασχόλησης για τους κατοίκους της Αθηένου.

Η Αίθουσα κτίστηκε σε χώρο που απαλλοτριώθηκε παραπλεύρως των Δημοτικών Σχολείων και παλαιού Γυμνασίου για να εξυπηρετεί και τις ανάγκες των σχολείων, με δαπάνες του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (Κ.Ο.Α.) και του Δήμου Αθηένου. Η Αίθουσα λειτουργεί και συντηρείται με έξοδα του Δήμου.

Ο Δήμος μισθώνει υπηρεσίες διαχειριστή – συντηρητή για την Αίθουσα, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα και ευθύνες όπως αυτά προνοούνται σε σχετικό Συμβόλαιο.

Η Αίθουσα χρησιμοποιείται κατά τη σχολική περίοδο, από τα Δημοτικά Σχολεία ενώ γίνονται επίσης προγράμματα γενικής άθλησης για μαθητές και ξεχωριστά προγράμματα για άνδρες και γυναίκες.

Παρόλ’ αυτά την Αίθουσα χρησιμοποιεί και το Σωματείο «ΕΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΘΗΕΝΟΥ» (Ε.Ν.Α) που δραστηριοποιείται κυρίως με τις ομάδες χειροσφαίρισης γυναικών και αγοριών καθώς και ποδοσφαίρου κλειστού χώρου (Futsal).

Τα Σαββατοκύριακα γίνονται αγώνες πρωταθλημάτων του Κυπριακού Οργανισμού Χάντμπωλ (Κ.Ο.Χ.) και του Κυπριακού Οργανισμού Ποδοσφαίρου (Κ.Ο.Π.).

Στην Αίθουσα διεξάγονται διάφορες σχολικές και κοινωνικοπολιτιστικές εκδηλώσεις (TELETHON, ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ, κ.τ.λ.), οι οποίες συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Μια από τις πιο πετυχημένες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Αίθουσα είναι και το ετήσιο μικρό πρωτάθλημα FUTSAL κάθε Ιούνιο με μεγάλη προσέλευση θεατών και συμμετοχή Ομάδων.

Βελτιωτικές εργασίες που έχουν αναβαθμίσει ριζικά την Αίθουσα, συνολικού ύψους €200000, έχουν προσδώσει άλλη δυναμική στον τομέα άθλησης του Δήμου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εξωτερική και εσωτερική κάλυψη των τοιχωμάτων με υγρομονωτικό/ηχομονωτικό υλικό, την ουσιαστική βελτίωση των αποδυτηρίων και χώρων υγιεινής, την εγκατάσταση καθισμάτων στις κερκίδες και τη διαμόρφωση πρόσθετου χώρου για τη γραμματεία. Με αλλαγές στη βόρεια πλευρά του κτιρίου έχουν εγκατασταθεί μεγάλοι φωταγωγοί ώστε να παρέχεται ικανοποιητικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Με απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβούλου το 2010, η Αίθουσα μετονομάστηκε σε Κλειστή Αίθουσα «Τάσος Παπαδόπουλος» εις μνήμη του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσου Παπαδόπουλου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΘΗΕΝΟΥ (Ε.Ν.Α)

«ΚΥΨΕΛΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ»

Το Σωματείο ΕΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΘΗΕΝΟΥ (Ε.Ν.Α) ιδρύθηκε στις 5 Μαΐου 1998, κατόπιν πρωτοβουλίας του καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Κωνσταντίνου Μαυραγάνη και του τότε Δήμαρχου κ. Παναγιώτη Κουμή σε συνεργασία με το Δήμο Αθηένου και μια φιλοπρόοδο ομάδα δημοτών.

Κύριοι σκοποί του Σωματείου είναι η καλλιέργεια και διάδοση του αθλητισμού, η καλλιέργεια και διάδοση των γραμμάτων, η κοινωνική ενεργοποίηση των νέων καθώς επίσης και η ανάπτυξη και σύσφιξη των σχέσεων όλων των δημοτών της Αθηένου.

Στόχος είναι να συμπεριληφθούν στο Σωματείο όσο το δυνατό περισσότερα προγράμματα για να απασχολούνται στον ελεύθερο τους χρόνο όσοι νέοι και νέες το επιθυμούν.

Κύριος στόχος είναι η ενοποίηση όλων των αθλητικών σωματείων της Αθηένου κάτω από την σκέπη του Δήμου σε διάφορες κατηγορίες στον κυπριακό αθλητισμό και η άξια εκπροσώπησή τους στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Μετά από εκλογική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη,19 Νοεμβρίου 2014 καταρτίστηκε το νέο Συμβούλιο του Σωματείου ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΘΗΕΝΟΥ(Ε.Ν.Α.). Το νέο Συμβούλιο που θα έχει διετή θητεία (2014-2016) αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη του Σωματείου:

Πρόεδρος Μαρία Χατζηγιαννακού Τζιακούρη
Αντιπρόεδρος Αγγελική Διγενή
Γραμματέας – ΄Εφορος Επικοινωνίας Σταυρούλλα Πεδουλίδου
Β. Γραμματέας Εύη Γεωργίου
Ταμίας Ελένη Γαστρινάκη
Β. Ταμίας Ευαγγελία Τρύφωνος
Έφορος Χειροσφαίρισης Πάνη Φιάκκου
΄Εφορος Ακαδημιών Χρυστάλλα Τζιωνή
Μέλος ΄Αννα Μελά
Μέλος Μαρία Τούμπα
Μέλος Βαρβάρα Φιάκκου
Μέλος Γιάννης Αρτεμίου
Μέλος Σάββας Τρύφωνος
Επίτιμος Πρόεδρος Αχιλλέας Αχιλλέως

Το Σωματείο απασχολεί περίπου 200 αθλητές (120 αγόρια, 80 κορίτσια) και εργοδοτεί διπλωματούχο γυμναστή.

Το Σωματείο έχει δραστηριοποιηθεί στον τομέα της χειροσφαίρισης (χάντμπωλ). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και ο τομέας της αντισφαίρισης και μελετείται το ενδεχόμενο προώθησης και ομάδων καλαθόσφαιρας.

Το Ε.Ν.Α αποτελείται από ομάδες γυναικών, κορασίδων, μίνι κορασίδων, σούπερ κορασίδων και μίνι παίδων.

Τη χρονιά 1999-2000 το Σωματείο πέτυχε αξιόλογα αποτελέσματα με τη συμμετοχή όλων των κατηγοριών του σε διάφορους αγώνες καταλαμβάνοντας  αξιόλογες ακόμα και πρώτες θέσεις.

Το Μάιο του 2000 το Σωματείο έλαβε μέρος στα Ανθεστήρια Λάρνακας με άρμα που είχε σαν θέμα το «Αθηενίτικο Ψωμί» και έλαβε την πολύ τιμητική δεύτερη θέση.

Τη χρονιά 2000-2001 το Σωματείο κατάφερε να εγγραφεί στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Κλειστού Χώρου (Futsal) και να λάβει μέρος στους αγώνες που τότε διοργανώθηκαν.

Από τότε το Σωματείο έχει διακριθεί σε πολλούς αγώνες και έχει αγωνιστεί με αντίστοιχες ομάδες του εξωτερικού σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα σημειώνοντας αρκετές νίκες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου συνεχίζει τις προσπάθειες του για επίτευξη των στόχων του καθώς το ενδιαφέρον και ο ζήλος των δημοτών αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Ημέρα Τετάρτη 1 Οκτ.2014
Σούπερ Μίνι Τουρνουά Χάντμπωλ Αθηένου, Αραδίππου. Συμμετοχή: ‘Ενωση Νεολαίας Αθηένου.

Μέρα 1η Δευτέρα
Δημοτικά

Γυμνάσιο 

Aerodance-Crysis

Ημέρα Πέμπτη 2 Οκτ.2014
(9:00)Πρωινή Γύμναση. Συμμετοχή:  Δημόσιο και Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Αθηένου 

Ημέρα Πέμπτη 2 Οκτ.2014
(10:00) Γύμναση με μπάλα. Συμμετοχή: Παιδική Πολιτεία ” ΝΑΓΙΑ” και γυμναστής Αντρέας Πιερής.

Μέρα 2η Τρίτη
Βρεφοκομικός 

Ποδηλάτες

Ημέρα Πέμπτη 2 Οκτ.2014
(16:30-18:00) Τουρνουά Ποδοσφαίρου. Συμμετοχή: Ακαδημίες Ποδοσφαίρου Αθηένου

Ημέρα Παρασκευή 3 Oκτ. 2014
(13:00) Άσκηση στον εργασιακό χώρο. Συμμετοχή: Γυμνάστρια Χρυστάλλα Τζιωνή και Σ.Π.Ε  Αλληλεγγύης, Νέα Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Δήμος Αθηένου.

Ημέρα Σάββατο, 4 Οκτ.2014
(10:00) Αντισφαίριση. Συμμετοχη: Γυμνάστριες Άννα Ταντελέ, Αλέκκα Κουφοπαύλου.

Ημέρα Σάββατο, 4 Οκτ.2014
(20:00) Παραδοσιακό συρτάκι. Συμμετοχή: Πολιτιστικοί Όμιλοι Αθηένου

Ημέρα Κυριακή, 5 Οκτ.2014 
(09:30) Μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης. Συμμετοχή : Δημοτική Στέγη Ενηλίκων

Ημέρα Κυριακή, 5 Οκτ.2014
(11:00) Αγώνας Ποδοσφαίρου Σάλας Γονείς εναντίων Παιδιών. Συμμετοχή: Ακαδημίες Ποδοσφαίρου Αθηένου