Τελευταίες ειδήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ

Με ανακοίνωση του στις 29/11/2019 ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς αναφέρεται στις επαλείψεις των δρόμων του Δήμου με πρέμιξ που διεξάγονται αυτή την περίοδο και επισημαίνει ότι:

α. Η διαδικασία έγκρισης πιστώσεων για βελτίωση των κατεστραμμένων δρόμων του Δήμου τη φετινή χρονιά άρχισε πριν πολλούς μήνες και απαίτησε μεγάλο κόπο, επιμονή και προσπάθεια, με τελική κατάληξη την ανακοίνωση έγκρισης ποσού €300.000 από τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομικών, στο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων στις 6 Οκτωβρίου 2019.

β. Την όλη προσπάθεια βοήθησε ποικιλοτρόπως, αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο και όχι μόνον, δημότης μας, του οποίου ο Δήμαρχος εκφράζει θερμές ευχαριστίες.

γ. Οι πιστώσεις των €300.000 δόθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών στον ΄Επαρχο Λάρνακας, ο οποίος ζήτησε τις απαιτούμενες προσφορές μαζί με πρόνοια βελτίωσης δρόμων και άλλων Τοπικών Αρχών  και ανέθεσε την εργασία στην Εταιρεία που έδωσε την πιο συμφέρουσα προσφορά, ενώ υπόγραψε μαζί της τη σχετική Σύμβαση.  Ο Δήμος Αθηένου δεν μπορούσε και δεν είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην όλη διαδικασία.

δ. Η εργασία βελτίωσης των δρόμων που επιλέγηκαν από την αρχή του χρόνου με σειρά προτεραιότητας, άρχισε με αφαιρέσεις του υφιστάμενου ασφάλτου στους δρόμους που θα βελτιωθούν, ενώ για εκτελεστικούς παράγοντες της  Αναδόχου Εταιρείας, η τοποθέτηση πρέμιξ καθυστέρησε.  Ο Δήμαρχος Αθηένου, πέραν της φιλικής προσπάθειάς του για επίσπευση των επαλείψεων, δεν είχε και δεν μπορούσε να έχει άλλη εμπλοκή, ενώ ουσιαστική είναι η παρέμβαση και βοήθεια της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, που έχει την αρμοδιότητα, στην επίσπευση της εργασίας και έναρξη των επαλείψεων.

ε. Ως Δήμαρχος εκφράζει τις «ευχαριστίες του για το «ενδιαφέρον» τους σε εκείνους που διαδίδουν ψέματα για το όλο θέμα, ενώ τους καλεί να είναι πιο προσεκτικοί, γιατί με τη στάση τους δεν  πλήττουν τον ίδιο, αλλά το μόνον που καταφέρνουν είναι να ταλαιπωρούν τους δημότες της Αθηένου.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος καλεί όλους σε συστράτευση, όπως έκανε από την ανάληψη των καθηκόντων του, με μόνον γνώμονα το καλό και την πρόοδο της Αθηένου και όλων των δημοτών της.

Copyright 2021 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc