Στις αρχές του 2012, mετά από πρωτοβουλία του Δήμου Αθηένου και τη στήριξη της Εκκλησίας αλλά και της ΣΠΕ Αθηένου, συστάθηκε η Διαχειριστική Επιτροπή της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας και Φροντίδας η οποία σήμερα απαρτίζεται από τους:

  • Κυριάκο Καρεκλά- Δήμαρχο – Πρόεδρο Επιτροπής
  • π. Παπαδημήτρη Παπαϊωάννου – Πρωτοπρεσβύτερο Εκκλησίας – Μέλος
  • Βάσο Χατζηγιαννακού – Εκπρόσωπο ΣΚΕ Αθηένου – Μέλος
  • Κώστα Χατζηπιερή – Εκπρόσωπο ΣΚΕ Αθηένου – Μέλος
  • Μάρω Παπουή – Μέλος
  • Κυριάκο Παμπόρη – Μέλος

Η Επιτροπή Κοινωνικής Μέριμνας και Φροντίδας έχει αντικαταστήσει την Επιτροπή Κοινωνικής Μέριμνας που ίσχυε μέχρι το 2011 και έχει εισαχθεί σαν νέο πρόγραμμα του ΣΚΕ Αθηένου.

Η διευρυμένη πια επιτροπή Κοινωνικής Μέριμνας και Φροντίδας κύριο σκοπό έχει παροχή οικονομικής κυρίως, αλλά και άλλης βοήθειας, σε δυσπραγούσες οικογένειες ή/και άτομα του Δήμου μας που έχουν πραγματική ανάγκη στήριξης.

Η οικονομική κρίση που διέρχεται ο τόπος μας έχει πολλαπλασιάσει τις οικογένειες ή και τις περιπτώσεις πολλών συνανθρώπων μας που αδυνατούν ν’ αντεπεξέλθουν έτσι ώστε να έχουν μια ευπρεπή παρουσία στην κοινωνία και να έχουν τα απαραίτητα προς το ζειν.

Η ενίσχυση του Ταμείου αυτού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή επίτευξη του σκοπού αυτού, γι’ αυτό γίνεται ανοικτή έκκληση προς τον οποιονδήποτε επιθυμεί και μπορεί να συνεισφέρει, να το πράξει επικοινωνώντας για λεπτομέρειες με τα γραφεία του Δήμου Αθηένου.

Επίσης, οποιοσδήποτε χρειάζεται βοήθεια ή/και οποιασδήποτε μορφής στήριξη που εμπίπτει στις αρμοδιότητες αλλά και τις δυνατότητες αυτής της Επιτροπής, ας μη διστάσει να επικοινωνήσει με ένα εκ των μελών της Επιτροπής.

Διαβεβαιώνουμε για την απόλυτη εχεμύθεια κα το σεβασμό μας προς τον κάθε ένα δημότη ξεχωριστά και τις ανάγκες του.

Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή και η εκκλησία, μετέχουν δια του Δημάρχου και του Πρωτοπρεσβύτερου της εκκλησίας μας, καταδεικνύει τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται, με γνώμονα την προσφορά προς τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη και την ενίσχυση του κοινωνικού έργου που επιτελείται γενικά στο Δήμο μας.