Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- 1ον Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων «Η Αθηένου στο πιάτο σας».

 Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία το 1ον  Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων «Η Αθηένου στο πιάτο σας», χτες, Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου.

Από τις 11:00π.μ. μέχρι τις 10:00μ.μ. η Αθηένου υποδέχτηκε 6.000 επισκέπτες από όλη την Κύπρο, ντόπιους αλλά και τουρίστες. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν από την τεράστια ποικιλία των Αθηενίτικων Προϊόντων που εκτέθηκαν, να λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να παρακολουθήσουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τις 6.30 ως τις 10:00μ.μ. Το Φεστιβάλ τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή, οι οποίοι παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση.

Μαζί με το Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων τιμήθηκε και η μέρα της Αγρότισσας, μέσω της συμμετοχής του Γυναικείου Ομίλου «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ». Επίσης με περίπτερο συμμετείχε και ο Κατεχόμενος Δήμος Λευκονοίκου.

Από τις 3.00 μέχρι τις 5.00μ.μ., μέσω του Παιχνιδιού του «Κρυμμένου Θησαυρού», καθώς και άλλες δράσεις, πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή του Δήμου Αθηένου στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017, που συντόνισε για την Κύπρο το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Ο Δήμος Αθηένου ευχαριστεί και συγχαίρει όλους όσους συνέβαλαν στην τεράστια επιτυχία του Φεστιβάλ. Τους Επίσημους Προσκεκλημένους, τους Χορηγούς της Εκδήλωσης, τους Παραγωγούς Αθηενίτικων Προϊόντων, τους Εκθέτες, τους εξαιρετικούς Εθελοντές του Δήμου, τους Συντελεστές του Καλλιτεχνικού Προγράμματος και όλους τους επισκέπτες, που συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο, ώστε το 1ον Φεστιβάλ  Αθηενίτικων Προϊόντων, «Η Αθηένου στο πιάτο σας», να έχει τόση μεγάλη επιτυχία.

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, σε ομιλία του στα πλαίσια του Φεστιβάλ, εξάγγειλε την καθιέρωση του Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, εμπλουτιζόμενο και διαφοροποιούμενο κάθε χρόνο, ως ετήσιου θεσμού του Δήμου Αθηένου, ενώ ανακοίνωσε τη διενέργεια του 2ου Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων το 2018.

Η Αθηένου έδειξε με το Φεστιβάλ τα πάμπολλα προϊόντα που διαθέτει και απόδειξε για άλλη μια φορά ότι πρωτοστατεί στην οικονομία του τόπου, συμβάλλοντας σ’ αυτή στο μέγιστο δυνατό βαθμό μέσω των παραγωγών της, των επιφανών και επιτυχημένων επιχειρηματιών της, αλλά και των απλών ανθρώπων της.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηένου θα συνεχίσουν με ζήλο να εργάζονται και να προσφέρουν ποικιλοτρόπως για το καλό και την πρόοδο του τόπου.

 

 

 

 

 

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc