Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Δίοδος Αθηένου – Λευκωσίας μέσω Πυροΐου.

Ο Δήμαρχος  Αθηένου κύριος Κυριάκος Καρεκλάς προέδρευσε διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο το βράδυ στις 25 Οκτωβρίου 2018 και συζήτησε με εκπροσώπους όλων των οργανωμένων συνόλων της Αθηένου τις εξελίξεις σε σχέση με τη διάνοιξη τις διόδου Πυροΐου.

Εν όψει  των διεργασιών που γίνονται για επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού και της συζήτησης του θέματος της διάνοιξης οδοφραγμάτων, η Αθηένου σύσσωμη δηλώνει παρούσα και διεκδικεί το άνοιγμα της διόδου, η οποία παραμένει για 44 και πλέον χρόνια παράνομα κλειστή.

Η σύσκεψη ομόφωνα κατέληξε ότι ως περιοχή, η Αθηένου δεν θα αποδεχθεί τη συμφωνία οποιωνδήποτε άλλων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αν σ’  αυτά δεν περιλαμβάνεται πρώτα η διάνοιξη της διόδου Πυροΐου. Η Αθηένου ζητά επιτακτικά να είναι η διάνοιξη το πρώτο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, πέραν αυτών που ήδη έχουν δρομολογηθεί.

Ενόψει της συνάντησης Αναστασιάδη-Ακκιντζί και των διεργασιών που αναμένεται να ακολουθήσουν, η σύσκεψη αποφάσισε να αναμένει τις εξελίξεις και να επιφυλαχθεί για τα επόμενα βήματα της περιοχής Αθηένου.

Copyright 2021 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc