Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΕΝΟΥ

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στον ακριτικό Δήμο της Αθηένου επίσκεψη της νέας Πρέσβειρας στη Λευκωσία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής,  της  κυρίας Judith G. Garber.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τη συνέχιση της διεξαγωγής αρχαιολογικών ανασκαφών στον Αρχαιολογικό Χώρο Μάλλουρα στην Αθηένου από Αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου Davidson της Βορείου Καρολίνας Αμερικής, οι οποίες συνεχίζονται  κάθε χρόνο χωρίς διακοπή από το 1990, κάτω από την εποπτεία του Καθηγητή Μιχάλη Τουμάζου από την Αθηένου.

Ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς και ο Επικεφαλής της Αμερικάνικης Αρχαιολογικής Αποστολής  Καθηγητής  Μιχάλης Τουμάζου, θα υποδεχτούν την Πρέσβειρα στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου στις 10:30. Θα ακολουθήσει κοινή επίσκεψη και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο Μάλλουρα, αλλά και στο εργαστήριο της Αρχαιολογικής Αποστολής, όπου ο Δρ. Μιχάλης Τουμάζου θα επεξηγήσει και θα παρουσιάσει τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής και τα ευρήματα της αποστολής όλα αυτά τα χρόνια, ενώ η πρέσβειρα θα συναντηθεί με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Davidson που βρίσκονται φέτος στην αποστολή.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Δήμο Αθηένου, όπου ο Δήμαρχος θα έχει σύντομη συνάντηση μαζί με την Πρέσβειρα, για συζήτηση του θέματος της διάνοιξης της διόδου Πυροΐου και αφού της εξηγήσει την αδικία που συντελείται για την περιοχή, θα ζητήσει την υποστήριξη των προσπαθειών για διάνοιξη της διόδου.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν της Πρέσβειρας και της συνοδείας της, σε παραδοσιακό εστιατόριο της Αθηένου.

Copyright 2021 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc