Τελευταίες ειδήσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΕΝΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΦΩΚΑ.

Ο Δήμος Αθηένου, όπως κάθε χρόνο, γιορτάζει πανηγυρικά τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου Φωκά, στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2017. Κατά το διήμερο, θα πραγματοποιηθούν εορτασμοί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Φωκά, καθώς και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από τον Δήμο Αθηένου και άλλους οργανωμένους φορείς.

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωκά.

Στις 9:00 μ.μ. ο Δημοτικός Πολιτιστικός Όμιλος Αθηένου και ο Πολιτιστικός Όμιλος «ΜΑΛΛΟΥΡΑ» θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με ελληνικούς, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, στην εξέδρα, η οποία θα βρίσκεται στη συμβολή των Λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και Γρίβα Διγενή.

Το ίδιο βράδυ ο Αθλητικός Σύλλογος «ΟΘΕΛΛΟΣ» Αθηένου, διοργανώνει  μουσική βραδιά με φαγητό και ποτό, στο Οίκημα του Σωματείου.

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 6:30 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος και θα ακολουθήσει Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Φωκά. Στις 6:00 μ.μ. θα τελεστεί Μεθεόρτιος Εσπερινός και στις 7:00 μ.μ. περιφορά της εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου με τη συνοδεία τιμητικού στρατιωτικού αποσπάσματος από Εφέδρους Καταδρομείς,  Προσκόπους και της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας. Της περιφοράς θα προΐσταται ο Πανιερωτάτος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ.κ. Βαρνάβας, πλαισιούμενος από το Ιερατείο του Δήμου μας. Η περιφορά θα πραγματοποιηθεί σε δρόμους της Αθηένου, όπου θα αναπεμφθεί σύντομη δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων και την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών. Στις 8:15 μ.μ. θα τελεστεί παράκληση στον Άγιο Φωκά.

Από τις 9:00 μ.μ. ως 10:30 μ.μ. το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου και η έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του Εργαστηρίου «Inspirazione» της Έλενας Τσιγαρίδου, θα είναι ανοιχτά για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν αθηενίτικη κουζίνα στις ταβέρνες και σε οικήματα σωματείων κατά μήκος της Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου Γ΄ και αλλού.

 

Copyright 2021 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc