Τελευταίες ειδήσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΕΝΟΥ, ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΚΑ

Ο Δήμος Αθηένου, όπως κάθε χρόνο, γιορτάζει πανηγυρικά τη γιορτή του Πολιούχου του Αγίου Φωκά, στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2018. Κατά το διήμερο θα πραγματοποιηθούν εορτασμοί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Φωκά, καθώς και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από τον Δήμο και άλλους οργανωμένους φορείς.

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα στον Ιερό Ναό Αγίου Φωκά.

Στις 9:00 μ.μ. ο Δημοτικός Πολιτιστικός Αθηένου και ο Πολιτιστικός Όμιλος «ΜΑΛΛΟΥΡΑ» θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με ελληνικούς, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, στην εξέδρα, η οποία θα βρίσκεται στη συμβολή των Λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και Γρίβα Διγενή.

Το ίδιο βράδυ ο Αθλητικός Σύλλογος «ΟΘΕΛΛΟΣ» Αθηένου διοργανώνει βραδιά με DJ, με φαγητό και ποτό, στο Οίκημα του Σωματείου.

Στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου, ο Αθλητικός Σύλλογος «ΟΡΦΕΑΣ» διοργανώνει βραδιές με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, φαγητό και ποτό, μπροστά από το Γυμναστήριο «Euphoria».

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 π.μ. θα τελεστεί  Όρθρος και θα ακολουθήσει Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου στην εκκλησία του Αγίου Φωκά.

Την ίδια μέρα, στις 6:00 μ.μ. θα τελεστεί Μεθεόρτιος Εσπερινός και στις 7:00 μ.μ. περιφορά της εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου με τη συνοδεία τιμητικού στρατιωτικού αποσπάσματος από Εφέδρους Καταδρομείς, Προσκόπους και της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας. Της περιφοράς θα προΐσταται ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μοναγρίου, Αρχιμανδρίτης κ. Γεννάδιος, πλαισιούμενος από το Ιερατείο του Δήμου μας. Η περιφορά θα πραγματοποιηθεί σε δρόμους της Αθηένου, όπου θα αναπεμφθεί σύντομη δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων και την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών μας από τους Τούρκους εισβολείς. Στις 8:15 μ.μ. θα τελεστεί παράκληση στον Άγιο Φωκά.

Από τις 9:00 μ.μ. ως τις 10:30 μ.μ. το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου θα είναι ανοικτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν αθηενίτικη κουζίνα στις ταβέρνες και σε οικήματα σωματείων κατά μήκος της Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου Γ΄ και αλλού.

 

Από τον Δήμο Αθηένου
Αθηένου, 17/9/2018

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc