Τελευταίες ειδήσεις

ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 & 1ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 – Ανακοίνωση παρέλασης

  1. ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

α. Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 θα γιορτασθεί με Δοξολογία στην Εκκλησία της Παναγίας Χρυσελεούσης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση.

β. Σημείο συνάντησης των συμμετεχόντων στην παρέλαση και αφετηρία θα είναι η Κεντρική Πλατεία Εκκλησιών.

γ.   Πορεία Παρέλασης: Τα τμήματα θα παραταχθούν στην οδό Νικοδήμου Μυλωνά, πίσω από την Εκκλησία Παναγίας Χρυσελεούσης. Στη συνέχεια, θα προχωρήσουν δεξιά προς την οδό Κ. Κανάρη. Στο ΑΛΤ, η πορεία της παρέλασης θα συνεχισθεί προς τα δεξιά στην οδό Θεοκρίτου και μετά ευθεία προς την Κεντρική Πλατεία Εκκλησιών, όπου και θα βρίσκεται η εξέδρα των επισήμων για τον χαιρετισμό της παρέλασης.

Καλείστε όπως παρευρεθείτε κατά μήκος της οδού Μιχαήλ Γεωργίου, για να χαιρετήσετε την παρέλαση.

  1. ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 1ης Απριλίου 1955

α. Εν όψει του ότι η Εθνική Επέτειος της 1ης Απριλίου συμπίπτει με την Κυριακή των Βαΐων και μετά από σχετική Συνοδική Εγκύκλιο, δεν θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία.

 β. Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 1ης Απριλίου θα γιορτασθεί με παρέλαση προς το Κοιμητήριο, επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

γ.   Σημείο συνάντησης των συμμετεχόντων στην παρέλαση και αφετηρία θα είναι η Κεντρική Πλατεία Εκκλησιών, στις 10:00π.μ.

δ. Πορεία Παρέλασης: Τα τμήματα θα παραταχθούν μπροστά από την Εκκλησία της Παναγίας Χρυσελεούσης και στις 10:15π.μ. ακριβώς θα ξεκινήσουν σε πομπή προς το Κοιμητήριο Αθηένου. Συγκεκριμένα, από την Κεντρική Πλατεία Εκκλησιών θα προχωρήσουν προς την οδό Αγίου Γεωργίου και  θα πορευθούν προς την οδό Μελή Ζαχαριάδη. Η πορεία  θα συνεχίσει κατά μήκος της οδού Θεοκρίτου για το Κοιμητήριο.

ε.   Επιμνημόσυνη δέηση: Η επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των Ηρώων θα αρχίσει στις 10:50π.μ. ακριβώς.

στ. Σημείο λήξης της παρέλασης: Μετά τον Εθνικό Ύμνο, ο επίσημος εορτασμός της Εθνικής Επετείου θα ολοκληρωθεί.

ζ.   Οι μπάντες και τα αποσπάσματα των εκπαιδευτηρίων του Δήμου, δηλαδή του Γυμνασίου και των Δημοτικών Σχολείων, θα παραταχθούν έξω από το Κοιμητήριο. Το απόσπασμα και η μπάντα του Γυμνασίου θα πορευθούν προς το Γυμνάσιο στην οδό Ίμιας, όπου και θα διαλυθούν. Οι μπάντες και τα αποσπάσματα των Δημοτικών Σχολείων, θα πορευθούν με τη συνοδεία της Αστυνομίας προς τα σχολεία τους, στην οδό Μιχαήλ Γεωργίου, όπου και θα διαλυθούν.

  1. Παρακαλείται το κοινό όπως διατηρηθούν οι δρόμοι καθαροί, τόσο από πεζούς και διερχόμενους, όσο και από σταθμευμένα οχήματα.
  2. Κύριο οδικό δίκτυο που θα επηρεάζεται από την όδευση της παρέλασης θα κλείσει από την Αστυνομία Αθηένου και καλείται το κοινό να συνεργασθεί.
Copyright 2021 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc