Τελευταίες ειδήσεις

ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 και της 1ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955

  1. ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

α. Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 θα εορτασθεί με Δοξολογία στην Εκκλησία της Παναγίας Χρυσελεούσης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση.

β. Σημείο συνάντησης των συμμετεχόντων στην παρέλαση και αφετηρία θα είναι η συμβολή της οδού Μελή Ζαχαριάδη με την οδό Αγίου Γεωργίου (μπροστά από την Εκκλησία Αγίου Γεωργίου).

γ.  Πορεία παρέλασης: Τα Τμήματα θα προχωρήσουν ευθεία προς την Κεντρική Πλατεία Εκκλησιών, όπου και θα βρίσκεται η εξέδρα των επισήμων για τον χαιρετισμό της παρέλασης. Ακολούθως τα Τμήματα θα προχωρήσουν ευθεία προς την οδό 28ης Οκτωβρίου, μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Ελευθερίας και μετά θα προχωρήσουν αριστερά με ευθεία κατεύθυνση προς τα Εκπαιδευτήρια.

  1. ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 1ης Απριλίου 1955

α. Η Εθνική Επέτειος της 1ης Απριλίου 1955 θα εορτασθεί με Δοξολογία στην Εκκλησία της Παναγίας Χρυσελεούσης στις 10:00π.μ. και στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση προς το Κοιμητήριο, επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων.

β. Πορεία παρέλασης: Τα Τμήματα θα παραταχθούν μπροστά από την Εκκλησία της Παναγίας Χρυσελεούσης και μετά το πέρας της Δοξολογίας θα ξεκινήσουν σε πομπή προς το Κοιμητήριο Αθηένου. Συγκεκριμένα, από την Κεντρική Πλατεία Εκκλησιών θα προχωρήσουν προς την οδό Αγίου Γεωργίου και  θα πορευθούν προς την οδό Μελή Ζαχαριάδη. Η πορεία  θα συνεχίσει κατά μήκος της οδού Θεοκρίτου για το Κοιμητήριο.

γ. Σημείο λήξης της παρέλασης: Μετά τον Εθνικό Ύμνο, ο επίσημος εορτασμός της Εθνικής Επετείου θα ολοκληρωθεί.

δ. Οι μπάντες και τα αποσπάσματα των εκπαιδευτηρίων του Δήμου, δηλαδή του Γυμνασίου και των Δημοτικών Σχολείων, θα παραταχθούν έξω από το Κοιμητήριο. Το απόσπασμα και η μπάντα του Γυμνασίου θα πορευθούν προς το Γυμνάσιο στην οδό Ίμιας, όπου και θα διαλυθούν. Οι μπάντες και τα αποσπάσματα των Δημοτικών Σχολείων θα πορευθούν με τη συνοδεία της Αστυνομίας προς τα σχολεία τους, στην οδό Μιχαήλ Γεωργίου, όπου και θα διαλυθούν.

  1. Παρακαλείται το κοινό όπως διατηρηθούν οι δρόμοι καθαροί, τόσο από πεζούς και διερχόμενους, όσο και από σταθμευμένα οχήματα.
  2. Κύριο οδικό δίκτυο που θα επηρεάζεται από την όδευση της παρέλασης θα κλείσει από την Αστυνομία Αθηένου και καλείται το κοινό να συνεργασθεί.

 

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc