Τελευταίες ειδήσεις

Βράβευση του Δήμου Αθηένου με το βραβείο «Πράσινη Πόλη της Κύπρου» στην κατηγορία «Περιβάλλον και Πολιτισμός».

Το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε) αναγνωρίζοντας ότι οι τοπικές αρχές μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής καθώς και σε ποικίλες δράσεις που έχουν αντίκτυπο στο ευρύτερο περιβάλλον, έθεσε σαν στόχο την ανάδειξη Πράσινων Πόλεων οι οποίες έχουν αναπτύξει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές.

Στο πιο πάνω πλαίσιο, ο Δήμος Αθηένου βραβεύτηκε στην κατηγορία «Περιβάλλον – Πολιτισμός» για το έργο «1ον Παγκύπριο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων – Ξενάγηση, βιωματικά εργαστήρια, εκθέσεις.». Η τελετή απονομής των βραβείων Πράσινη Πόλη & Πράσινη Κοινότητα της Κύπρου, πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2018, στις 11:00 π.μ. σε Ειδική Επίσημη Τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο. Η επίδοση της Πράσινης Σημαίας θα έγινε από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Δήμος Αθηένου, η πόλη που βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URBACT για την Καλή Πρακτική της στον Εθελοντισμό, συμμετείχε στην υποβολή προτάσεων για το «Παγκύπριο Βραβείο Πράσινη Πόλη & Πράσινη Κοινότητα της Κύπρου». Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο Δήμος Αθηένου έχει βραβευθεί με το βραβείο Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το έργο «1ον Παγκύπριο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων – Ξενάγηση, βιωματικά εργαστήρια, εκθέσεις.» στην κατηγορία «Περιβάλλον και Πολιτισμός».

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 έγινε η απονομή της Πράσινης Σημαίας σε Ειδική Επίσημη Τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο. Η επίδοση της Πράσινης Σημαίας έγινε από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη. Την Πράσινη Σημαία παρέλαβε ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου, εθελοντές στο Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου στις 15 Οκτωβρίου 2017 με εξαιρετική επιτυχία.

Ο Δήμος Αθηένου αποφάσισε ήδη και ανακοινώνει την προκήρυξη του 2ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, που θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, ενώ θα προβεί και σε άλλες ενέργειες μέσα στο 2018 για προώθηση του θεσμού της Πράσινης Πόλης.

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc