Τελευταίες ειδήσεις

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΕΝΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΕΝΟΥ

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε τα προηγούμενα χρόνια το Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, το οποίο προσέλκυσε χιλιάδες  επισκέπτες από όλη την Κύπρο, αλλά και το εξωτερικό,  ο Δήμος  Αθηένου θα πραγματοποιήσει το 3ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο στην Αθηένου.

Το Φεστιβάλ θα αρχίσει στις 10:30 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 11:00 μ.μ  Θα περιλαμβάνει ποικίλες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και άλλες δραστηριότητες. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να λάβουν μέρος σε εργαστήρια παραδοσιακής παρασκευής ψωμιού, χαλλουμιού, μακαρονιών, τραχανά κ.α. και να γευτούν πολλά αθηενίτικα προϊόντα. Το κέρασμα θα είναι πλούσιο από αθηενίτικες γεύσεις και οι επισκέπτες μετά τη δοκιμή θα έχουν την ευκαιρία, αν το επιθυμούν, να προμηθευτούν απευθείας από τους παραγωγούς γνήσια Αθηενίτικα προϊόντα.

Στις 10:30 π.μ. θα υπάρξουν δράσεις για τα παιδιά,  με δωρεάν προσφορά παραδοσιακού υγιεινού Αθηενίτικου προγεύματος και με συμβουλές από διατροφολόγο. Το LOVE FM θα μεταδίδει ζωντανά με Live link από τις 11:00 π.μ., ενώ ο γνωστός σεφ Νικόλας Κωνσταντίνου θα μαγειρέψει για τους επισκέπτες στις 1:00 μ.μ. στον χώρο του Φεστιβάλ. Τα διάφορα βιωματικά εργαστήρια θα ξεκινήσουν στις 3:00 μ.μ. και στις 4:30 μ.μ. θα υπάρχει μουσική συντροφιά από έντεχνο λαϊκό μουσικό σχήμα. Επίσης θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Χορευτικό Όμιλο της Κεντρικής Τράπεζας, από τον Δημοτικό Πολιτιστικό Όμιλο Αθηένου και από τον Πολιτιστικό Όμιλο Μάλλουρα, που θα εμπλουτίσουν χορευτικά το Φεστιβάλ με πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στις 7:30 μ.μ.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών κ. Xάρη Γεωργιάδη, ο οποίος θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στις 7:00 μ.μ.

Μέσω της μεγάλης και σημαντικής αυτής διοργάνωσης, ο Δήμος Αθηένου στοχεύει και φέτος  στην προσέλκυση ντόπιων και ξένων επισκεπτών και συνάμα στην ανάδειξη  όλων των Αθηενίτικων προϊόντων και στη  διατήρηση της παράδοσης του τόπου μας. Η Αθηένου διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην παραγωγή προϊόντων, στην προσφορά ποιοτικού και εύγευστου φαγητού και στην ανάπτυξη της κυπριακής γεωργοκτηνοτροφίας  και δίκαια χαρακτηρίζεται ως η βασίλισσα της Μεσαορίας.

Η Αθηένου σας περιμένει να την επισκεφτείτε και να απολαύσετε τα πολλά προϊόντα της!

Η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc