Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 1Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “EUROPEAN VOICES CHALLENGING EUROSCEPTICISM”

Ο Δήμος Αθηένου συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “European Voices Challenging Euroscepticism” που έγινε στην πόλη Santiago de Compostela της Ισπανίας. Τον Δήμο εκπροσώπησε η Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δέσποινα Παστού.

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του Προγράμματος στο Δημαρχείο του Rois, στην πόλη Santiago de Compostela. Ειναι εντυπωσιακό πώς μέλη και από τα 27 Κράτη της ΕΕ συμμετέχουν στο εν λόγω Πρόγραμμα, για να ανταλλάξουν ιδέες και λύσεις για το φαινόμενο του ευρωσκεπτικισμού, της αλληλεγγύης και των ίσων ευκαιριών.

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Γαλικίας, όπου συζητήθηκε το μέλλον της Ευρώπης με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Diego Calvo Pouso. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος του Rois Ramon Tojo παραχώρησε γεύμα στο παλάτι Formarela και ακολούθησε το απόγευμα η υπογραφή μνημονίου συναντίληψης και από τους 27 στα θέματα του ευρωσκεπτικισμού και του κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος. Παρόντες στην υπογραφή ήταν επίσης οι κύριοι Jesus Gamallo, Γενικός Διευθυντής εξωτερικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Σχέσεων της Ισπανίας και Gonzalo Trenor, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κορούνια.

Η επόμενη συνάντηση του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα τον Φεβρουάριο του 2022.

Όλα τα έξοδα του Προγράμματος καλύπτονται από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Από τον Δήμο Αθηένου
5 Νοεμβρίου 2021

Copyright 2021 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc