Τελευταίες ειδήσεις

Δελτίο Τύπου 1ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, «Η Αθηένου στο πιάτο σας»

Ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει την πραγματοποίηση του 1ου  Παγκύπριου Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, «Η Αθηένου στο πιάτο σας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου.

Με στόχο την προβολή και την ανάδειξη όλων των αθηενίτικων προϊόντων, το Φεστιβάλ θα αρχίσει στις 11.00 το πρωί και θα διαρκέσει όλη τη μέρα. Πέρα από το πλούσιο κέρασμα προϊόντων και εδεσμάτων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν και να λάβουν μέρος στην ετοιμασία τους, όπως παρασκευή με τον παραδοσιακό τρόπο ψωμιού και χαλλουμιού. Πρόθεση του Δήμου είναι η εκμάθηση και η διάδοση της παράδοσης του τόπου μας μέσω βιωματικού τρόπου. Το Φεστιβάλ θα εμπλουτιστεί με ποικίλες πολιτιστικές και άλλες δράσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι προγραμματίζονται δράσεις όπως  παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για νέους, με στάσεις στις διατηρητέες οικοδομές του Δήμου, προετοιμασία φαγητού από σεφ, συμβουλές από Αθηενίτες διατροφολόγους, χοροί από τους Πολιτιστικούς Ομίλους του Δήμου, μουσικό πρόγραμμα κ .ά.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα προβληθεί η Αγρότισσα της Μεσαορίτικης γης, μια και η μέρα του Φεστιβάλ συμπίπτει με τη Μέρα της Αγρότισσας. Σ’ αυτό θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο ο «Γυναικείος Όμιλος Πρωτοπορία», για προβολή και τιμή της Αγρότισσας.

Μέσω της διοργάνωσης θα τονιστεί ο σημαντικός ρόλος της Αθηένου στην παραγωγή προϊόντων και στην ετοιμασία ποιοτικού φαγητού και θα αναδειχθεί γενικότερα η τεράστια συνεισφορά της στην ανάπτυξη της κυπριακής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Επίσης θα προβληθεί η τεράστια προσφορά των Αθηενιτών παραγωγών, μικρής και μεγάλης εμβέλειας. Ο Δήμος στοχεύει στην προσέλκυση ντόπιων και ξένων επισκεπτών και  επιδιώκει όπως το Φεστιβάλ καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχει ευγενώς με δικό του περίπτερο ο μεσαορίτικος Δήμος Λευκονοίκου, με ετοιμασία παραδοσιακών ζυμαρικών, έκθεση υφαντών του Λευκονοίκου κ.α.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.

 

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc