Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 5η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος YOUROPE

Πραγματοποιήθηκε από τις 2 ως 5 Σεπτεμβρίου 2019, στην πόλη Αγιά της Ελλάδας, Δήμο κοντά στη Λάρισα, η 5η  συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος YOUROPE, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Europe for Citizens» («Η Ευρώπη για τους Πολίτες»). Στόχος του προγράμματος είναι η συνένωση δρόμων για καλύτερη αντίληψη των νέων για την Ευρώπη και την εξάλειψη του Ευρωσκεπτικισμού. Στο πρόγραμμα μετέχουν ο Δήμος Αθηένου από την Κύπρο και ο Δήμος Άλτεα της Ισπανίας, που είναι ο επικεφαλής εταίρος, και πόλεις ή φορείς από τη Βαρσοβία – Πολωνία, τη Λουμπλιάνα – Σλοβενία, την Αγιά – Ελλάδα, τη Σόφια – Βουλγαρία, τον Νότο – Σικελία – Ιταλία και τις Βρυξέλλες – Βέλγιο.

Τον Δήμο Αθηένου εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Πέτρο Κολιά και το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Μιχάλη Πιερίδη. Οι δράσεις του προγράμματος καλύπτονται 100% από Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανασκόπηση της μέχρι σήμερα πορείας του Προγράμματος, ενώ με τη χρήση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων διαδραστικών τρόπων έγινε ανασκόπηση και συζήτηση για τις Αρχές της Ευρώπης, καθώς και των υποχρεώσεων των εταίρων στο Πρόγραμμα. Παράλληλα, οι εταίροι επεξεργάσθηκαν το κείμενο διακήρυξης του Δικτύου, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε όλες τις χώρες που μετέχουν σ’ αυτό. Με προσπάθειες της αντιπροσωπείας του Δήμου Αθηένου και έντονη απαίτηση του Δημάρχου, υπερπηδήθηκαν ενστάσεις από εκπροσώπους φορέων που μετέχουν στο Δίκτυο και στη διακήρυξη θα αναφέρεται η αδυναμία της Ευρώπης να αντιμετωπίσει την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, καθώς και σήμερα την εισβολή στην Κυπριακή ΑΟΖ

Ο Δήμαρχος Αθηένου παρέστηκε στη πρώτη συνεδρία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς, υπό την προεδρία του επανεκλεγέντος Δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, καθώς και στις εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην περιοχή αυτή την περίοδο για τη θρησκευτική γιορτή των Αγίων Αντωνίων, τη γιορτή του μήλου κ.α. Την Κυριακή, 1η του Σεπτέμβρη, μετά τη θεία Λειτουργία, στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους μετά από 458 χρόνια σκλαβιάς και υποταγής, κατέθεσε το ένα από τα 4 στεφάνια που κατατέθηκαν στο Ηρώο της πόλης, τονίζοντας ότι η μαρτυρική Κύπρος, μέσω του Δήμου Αθηένου, τιμά τη θυσία των ηρώων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Αγιάς και άλλους παράγοντες της περιοχής, ανοίγοντας δρόμους συνεργασίας του Δήμου Αθηένου με την Ελληνική αυτή περιοχή. Κάλεσε δε τον Δήμαρχο Αγιάς να επισκεφθεί την Αθηένου, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος YOUROPE, για καλύτερη σύσφιγξη των σχέσεων των δύο Δήμων και ανάπτυξης της συνεργασίας τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Copyright 2021 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc