Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΘΗΕΝΟΥ

Ο Δήμος Αθηένου, με μεγάλη ικανοποίηση, ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και κατακύρωση του Διαγωνισμού για την  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΘΗΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Στον Διαγωνισμό λήφθηκαν 5 προσφορές από εργολάβους, οι οποίες αξιολογήθηκαν σε συνεργασία με τους μελετητές του έργου και το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και εγκρίθηκε η χαμηλότερη προσφορά της εταιρείας «MILONAS S&N (CONSTRUCTIONS) LTD», για €1.915.678,63 εκτός Φ.Π.Α. Η Σύμβαση θα έχει διάρκεια εκτέλεσης 24 μήνες από την ημερομηνία έναρξης του Έργου, που αναμένεται να γίνει σύντομα.

Το εξαιρετικό αυτό δείγμα αρχιτεκτονικής αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα για τον Δήμο Αθηένου, σε ό,τι αφορά την ιστορική, αρχιτεκτονική, αλλά και την πολιτιστική αξία. Είναι ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό κτίσμα για τα δεδομένα της τότε εποχής και είναι έργο του μακαριστού σπουδαίου αρχιτέκτονα Νεοπτόλεμου Μιχαηλίδη,  της δεκαετίας του 1950.

Το Έργο θα συμβάλει στην ουσιαστική αναζωογόνηση του διατηρητέου κτίσματος, αλλά και στην ανάπτυξη της περιοχής. Με την παράδοσή του, ο Δήμος Αθηένου θα μετατρέψει τον χώρο σε Πολυλειτουργικό Πολιτιστικό Κέντρο, με τη μεταφορά σ’ αυτόν όλων των τμημάτων του Δημοτικού Πολιτιστικού Ομίλου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ θα υπάρχει καφετέρια και άλλοι χώροι για δημιουργική απασχόληση των νέων και όχι μόνον.

Το έργο της ανάπλασης της Δημοτικής Αγοράς αποτελεί την Α’ Φάση του Έργου, ενώ σε συνάντηση του Δημάρχου Αθηένου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νουρή στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, αυτός ενέκρινε και την άμεση προώθηση των διαδικασιών της Β’ Φάσης, που θα περιλαμβάνει τη Διαμόρφωση του Περιβάλλοντα Χώρου της Δημοτικής Αγοράς και της Εκκλησίας του Πολιούχου Αγίου της Αθηένου Αγίου Φωκά, ώστε τα δύο έργα να ολοκληρωθούν την ίδια περίοδο.

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc