Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Εναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Europe of Diversity – Integration and Socialization of Migrants»

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, συνοδευόμενος από το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αθηένου κ. Πέτρο Κολιά, αναχωρεί τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 για την εναρκτήρια συνάντηση του Προγράμματος «Europe of Diversity – Integration and Socialization of Migrants», στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (EUROPE FOR CITIZENS) – NETWORK OF TOWNS – DEMOCRATIC ENGAGEMENT & CIVIC PARTICIPATION, που θα γίνει στην πόλη Knezha της Βουλγαρίας, ο Δήμος της οποίας είναι ο επικεφαλής εταίρος. Το Πρόγραμμα θα φέρει κοντά πολίτες, τοπικές αυτοδιοικήσεις, εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών σε 5 διακρατικές εκδηλώσεις για συζήτηση και σύγκριση πραγματικών προβλημάτων σε διάφορες χώρες, όπως η μετανάστευση, η αλληλεγγύη, η συνεργασία και ο Ευρωσκεπτικισμός και θα ενισχύσει την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πέραν της εκδήλωσης στη Βουλγαρία θα γίνουν ακόμη τέσσερις, στη Γουανταλούπη της Καραϊβικής Θάλασσας (Γαλλία), στη Μάλτα, στη Τσεχία και στην Κύπρο (Αθηένου). Σε όλες τις επόμενες συναντήσεις θα μετέχουν δύο εκπρόσωποι από κάθε πόλη, κατά προτίμηση νέοι.

Στη συνάντηση στη Βουλγαρία θα παραστούν εκπρόσωποι από 17 Ευρωπαϊκές χώρες, τις Βουλγαρία, Ουγγαρία, Γερμανία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Λετονία, Ιταλία, Πολωνία, Εσθονία, Γαλλία, Ελλάδα, Κροατία, Σουηδία, Ισπανία, Ρουμανία, Μάλτα και Κύπρο (Δήμο Αθηένου), ενώ έχουν κληθεί να παραστούν οι ανώτατοι εκπρόσωποι κάθε οργανισμού για να υπογράψουν Σύμφωνο Αδελφοποίησης  των πόλεών τους. Έγιναν διευθετήσεις και κατά την υπογραφή του Συμφώνου Αδελφοποίησης από τον Δήμαρχο Αθηένου θα ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος της Κύπρου. Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τον οργανισμό τους και θα παραστούν σε συνέδρια, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με περιεχόμενο που σχετίζεται με τη μετανάστευση, καθώς και θα τους γίνει εμβάθυνση στον βουλγαρικό πολιτισμό.

Οι δράσεις του προγράμματος καλύπτονται 100% από Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Αθηένου θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021.