Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΕΝΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 μεγάλη εκδήλωση δεντροφύτευσης του Δήμου Αθηένου, σε συνεργασία με την Πράσινη Ασπίδα, το Greenpresscyprus.news και το ίδρυμα Ελπίδα Ζωής. Φυτεύτηκε ο λόφος Σαπουνά, ο λόφος πριν την είσοδο της Αθηένου από τον δρόμο Λάρνακα – Αβδελλερό – Αθηένου.

Στη δεντροφύτευση παρέστη ο Έντιμος Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιαννάκης Γιαννάκη, υποψήφιοι βουλευτές και πολλοί εθελοντές, μαζί με αρκετά παιδιά.

Η δενδροφύτευση ξεκίνησε στις 11:00 π.μ. με ομιλίες από τον κ. Κυριάκο Ανδρέου, εκ μέρους της Πράσινης Ασπίδας, τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, τον Επίτροπο Εθελοντισμού και ΜΚΟ και τον Δήμαρχο Αθηένου κ. Κυριάκο Καρεκλά. Όλοι τόνισαν τη σημασία των δενδροφυτεύσεων στην προσπάθεια για αναχαίτιση των δυσμενών συνεπειών των κλιματικών αλλαγών στον τόπο μας και στα τεράστια οφέλη που προσφέρουν τα δέντρα.

Φυτεύτηκαν περίπου 550 δέντρα και η προσπάθεια είναι να επεκταθούν στα 2000 δέντρα στο σύντομο μέλλον. Ο Δήμος Αθηένου ανέλαβε το πότισμα και την περιποίηση των δέντρων.

Τα πρώτα δέντρα φύτευσαν, μαζί με παιδάκια, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιαννάκης Γιαννάκη και ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς.

Στην εκδήλωση λήφθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα εναντίον του Κορωνοϊού, ενώ η Πράσινη Ασπίδα πρόσφερε καπελάκι για τον ήλιο  σε όλους τους συμμετέχοντες. Παράλληλα ο Δήμαρχος Αθηένου ευχαρίστησε θερμά την Υπεραγορά “ΜAS” (Χρίστος Χατζηγιαννακού Λτδ) Αθηένου που πρόσφερε δωρεάν όλα τα νερά και τους χυμούς που δόθηκαν σε όλους τους παρευρεθέντες, καθώς και τα αρτοποιεία «Ζορπάς» που πρόσφεραν δωρεά αλμυρά για όλους. Επίσης ευχαρίστησε την Πράσινη Ασπίδα για όλη τη βοήθειά της στην πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης.

Ο Δήμος Αθηένου, η βραβευμένη «Πράσινη Πόλη» για τις πολλές φυτεύσεις δέντρων το 2020, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να πρασινίσει την περιοχή του.

Copyright 2021 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc