Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΥΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΕΝΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΝΙΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΕΝΟΥ

Ο Δήμος Αθηένου και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας με μεγάλη χαρά ανακοινώνουν τη μόνιμη έκθεση του αντιγράφου αρχαίας αναθηματικής πλάκας στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου. Το αρχαιολογικό αυτό εύρημα ήρθε στο φως κατά τα χρόνια των ανασκαφικών δραστηριοτήτων του πρόξενου της Αμερικής στην Κύπρο και μεγάλου αρχαιοκάπηλου Λουίτζι Πάλμα ντι Τσεσνόλα (1867 / 1870), στην περιοχή Γόλγοι – Αθηένου και κλάπηκε μαζί με πολλά άλλα αρχαία ευρήματα. Από τη δεκαετία του 1870 εκτίθεται στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης στην Αμερική, μαζί με πολλά άλλα ευρήματα της περιοχής Γόλγων-Αθηένου.

Η σημασία της ασβεστολιθικής αναθηματικής πλάκας, η οποία χρονολογείται τον 4ο π.Χ. αιώνα, εναπόκειται στην παράσταση που παρουσιάζει, που είναι σκηνές λατρείας προς τιμή κάποιου θεού, πολύ πιθανώς του Διόνυσου, και συμπόσιο μετά μουσικής και χορών.

Ο Δήμος Αθηένου, σε συνεργασία με τον καθηγητή αρχαιολόγο Μιχάλη Τουμάζου, Επικεφαλής της Αρχαιολογικής Αποστολής του Πανεπιστημίου Davidson της Αμερικής, που από το 1990 κάνει αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή Μάλλουρα στην Αθηένου, καθώς και τον συνεργάτη του Αναπληρωτή Διευθυντή του πανεπιστημιακού πολυκλαδικού προγράμματος  δόκτωρα Derek B. Counts, ήρθε το 2018 σε επαφή με το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, απ’ όπου εξασφάλισε τις σχετικές άδειες για κατασκευή του αντιγράφου, μαζί με αντίγραφο άλλης σημαντικής στήλης, από την οποία προέρχεται και το λογότυπο του Δήμου Αθηένου. Έπειτα ακολούθησε η ετοιμασία των τρισδιάστατων εικονικών απεικονίσεων (3D scanning) από το Μουσείο, τις οποίες παρέλαβε ο Δήμος και τις έδωσε στο ‘The Cyprus Institute’, για την κατασκευή τόσο της αναθηματικής πλάκας, όσο και της στήλης.

Χρηματοδότες της όλης προσπάθειας είναι οι Εταιρείες N.C. Ezootechnica LTD, Γαλακτοκομείο Αδελφοί Πάντζιαρου LTD, Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων LTD και Υφυπουργείο Τουρισμού. Ο Δήμος Αθηένου και η ΕΤΑΠ Λάρνακας τους ευχαριστούν όλους θερμά, καθώς επίσης και το Τμήμα Αρχαιοτήτων και το ‘The Cyprus Institute’ για τη συνεργασία.

Ένα κομμάτι της ιστορίας της πολυσήμαντης αρχαίας πόλης των Γόλγων – Αθηένου επέστρεψε σπίτι του, έστω και με τη μορφή αντιγράφου. Το συντομότερο αναμένεται η κατασκευή και η έκθεση και αντιγράφου της στήλης.