Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΘΗΕΝΟΥ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ DEAL4EU ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ TIVAT (ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ), 17-18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διακρατική συνάντηση του Δικτύου Πόλεων DEAL4EU του ευρωπαϊκού προγράμματος Europe for Citizens, στην πόλη Tivat του Μαυροβουνίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αθηένου, που συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα, εκπροσώπησαν ο κ. Δημήτρης Ιεροδιακόνου, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας και η κ. Σταυρούλα Γεωργίου, μέλος του Συμβουλίου.

To DEAL4EU είναι ένα Δίκτυο οκτώ ευρωπαϊκών πόλεων που προωθεί τις αξίες, τους στόχους και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας ανάμεσα στους νέους, με σκοπό να γίνουν πρεσβευτές στις πόλεις τους. Επικεφαλής Eταίρος είναι ο Δήμος Κατράλ της Ισπανίας, ενώ εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αθηένου μετέχουν ως εταίροι άλλοι έξι Ευρωπαϊκοί Φορείς από τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Σλοβενία, την Ιταλία, το Μαυροβούνιο και τη Βουλγαρία. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας υποστηρίζεται στη συμμετοχή του από τον Δήμο Αθηένου. Όλα τα έξοδα του Προγράμματος καλύπτονται από Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση.

Η Διακρατική Συνάντηση στο Tivat  επικεντρώθηκε στον ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε θέματα περιβάλλοντος.

Τη Συνάντηση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος του Tivat, κ. Zeljko Komnenovic και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Κατράλ, κ. Miguel Raúl Alonso Gascon. Ακολούθησε η παρουσίαση του Δήμου του Tivat και συγκεκριμένα της πράσινης πολιτικής του, ενώ η ομάδα του Επικεφαλής Εταίρου, παρουσίασε την πορεία του προγράμματος μέχρι τώρα.

Η Συνάντηση συνεχίστηκε με ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Πώς τα ΜΜΕ βλέπουν το θέμα της κλιματικής αλλαγής;» με τον δημοσιογράφο και Εκτελεστικό Διευθυντή του ΜΚΟ Ekom κ. Saša Karajović και δημιουργικό εργαστήρι για την ανάλυση των περιβαλλοντικών στόχων της Ε.Ε. για το 2030 και το 2050 με τον κ.  Aleksandar Dragićević, ακτιβιστή και Εκτελεστικό Διευθυντή του ΜΚΟ Koalicija za odrzivi razvoj.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με επίσκεψη στο Φυσικό Καταφύγιο «Tivat Saline» και το εργαστήρι «Δημοσιογράφος για μια μέρα», στα πλαίσια του οποίου οι συμμετέχοντες δημιούργησαν βίντεο με συνεντεύξεις περαστικών για την κλιματική αλλαγή.

Τέλος, οι εταίροι παρουσίασαν και συζήτησαν την στρατηγική επικοινωνίας του προγράμματος, τις τοπικές ομάδες δράσης και άλλα θέματα σχετικά με τη διοίκηση του προγράμματος.

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc