Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΘΗΕΝΟΥ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ DEAL4EU ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ TIVAT (ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ), 17-18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διακρατική συνάντηση του Δικτύου Πόλεων DEAL4EU του ευρωπαϊκού προγράμματος Europe for Citizens, στην πόλη Tivat του Μαυροβουνίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αθηένου, που συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα, εκπροσώπησαν ο κ. Δημήτρης Ιεροδιακόνου, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας και η κ. Σταυρούλα Γεωργίου, μέλος του Συμβουλίου.

To DEAL4EU είναι ένα Δίκτυο οκτώ ευρωπαϊκών πόλεων που προωθεί τις αξίες, τους στόχους και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας ανάμεσα στους νέους, με σκοπό να γίνουν πρεσβευτές στις πόλεις τους. Επικεφαλής Eταίρος είναι ο Δήμος Κατράλ της Ισπανίας, ενώ εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αθηένου μετέχουν ως εταίροι άλλοι έξι Ευρωπαϊκοί Φορείς από τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Σλοβενία, την Ιταλία, το Μαυροβούνιο και τη Βουλγαρία. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας υποστηρίζεται στη συμμετοχή του από τον Δήμο Αθηένου. Όλα τα έξοδα του Προγράμματος καλύπτονται από Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση.

Η Διακρατική Συνάντηση στο Tivat  επικεντρώθηκε στον ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε θέματα περιβάλλοντος.

Τη Συνάντηση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος του Tivat, κ. Zeljko Komnenovic και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Κατράλ, κ. Miguel Raúl Alonso Gascon. Ακολούθησε η παρουσίαση του Δήμου του Tivat και συγκεκριμένα της πράσινης πολιτικής του, ενώ η ομάδα του Επικεφαλής Εταίρου, παρουσίασε την πορεία του προγράμματος μέχρι τώρα.

Η Συνάντηση συνεχίστηκε με ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Πώς τα ΜΜΕ βλέπουν το θέμα της κλιματικής αλλαγής;» με τον δημοσιογράφο και Εκτελεστικό Διευθυντή του ΜΚΟ Ekom κ. Saša Karajović και δημιουργικό εργαστήρι για την ανάλυση των περιβαλλοντικών στόχων της Ε.Ε. για το 2030 και το 2050 με τον κ.  Aleksandar Dragićević, ακτιβιστή και Εκτελεστικό Διευθυντή του ΜΚΟ Koalicija za odrzivi razvoj.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με επίσκεψη στο Φυσικό Καταφύγιο «Tivat Saline» και το εργαστήρι «Δημοσιογράφος για μια μέρα», στα πλαίσια του οποίου οι συμμετέχοντες δημιούργησαν βίντεο με συνεντεύξεις περαστικών για την κλιματική αλλαγή.

Τέλος, οι εταίροι παρουσίασαν και συζήτησαν την στρατηγική επικοινωνίας του προγράμματος, τις τοπικές ομάδες δράσης και άλλα θέματα σχετικά με τη διοίκηση του προγράμματος.