Τελευταίες ειδήσεις

Δελτίο Τύπου – Εκδήλωση στην Πρεσβεία Αμερικής

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς συμμετείχε στις 27/3/2019 σε παρουσίαση για τις Έξυπνες Πόλεις (Smart Cities), που έγινε στο ξενοδοχείο «Χίλτον Παρκ» στη Λευκωσία και την οποία διοργάνωσε η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο. Στην παρουσίαση, που εκ μέρους της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων παρευρέθηκε ο Λειτουργός του Υπουργείου κ. Γιώργος Κωμοδρόμος, πέραν από την προσφώνηση της νέας πρέσβειρας της Αμερικής στην Κύπρο κυρίας Judith G. Garber, έγιναν παρουσιάσεις και επεξηγήθηκαν οι προοπτικές και οι τρόποι μετατροπής μιας πόλης σε Έξυπνη Πόλη από εκπροσώπους της CISCO και της LOGICOM, ενώ μίλησε ο Δήμαρχος Τρικάλων, μιας πραγματικά «έξυπνης πόλης».

Στο περιθώριο της συνάντησης, κ. Καρεκλάς, που επιζητεί τρόπους μετατροπής της Αθηένου σε έξυπνη πόλη, είχε επαφές με λειτουργούς της CISCO και της LOGICOM, μελετήθηκαν τρόποι υποβοήθησης εκτέλεσης έργων μετατροπής της Αθηένου σε έξυπνη πόλη, ενώ αποφασίσθηκε η επί τόπου συζήτηση του θέματος στην Αθηένου, σε κοινή συνάντηση το επόμενο διάστημα.

Ο Δήμαρχος Αθηένου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τη νέα πρέσβειρα της Αμερικής στην Κύπρο, της εξήγησε το πρόβλημα που ταλαιπωρεί την Αθηένου για 45 χρόνια λόγω του μη ανοίγματος της διόδου Πυροΐου, ενώ συμφωνήθηκε όπως διευθετηθεί συνάντηση στην Πρεσβεία για επεξήγηση του προβλήματος σε χάρτες. Ο κ. Καρεκλάς ζήτησε από την κ. Garber, ως νέας πρέσβειρας στην Κύπρο και επικεφαλής της πρεσβείας μιας μεγάλης δύναμης, να βοηθήσει όσο μπορεί στην επίλυση αυτού του ανθρωπιστικού για την Αθηένου προβλήματος και τη διάνοιξη της διόδου.

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc