Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Εναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Europe of Diversity – Integration and Socialization of Migrants»

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, συνοδευόμενος από το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αθηένου κ. Πέτρο Κολιά, αναχωρεί τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 για την εναρκτήρια συνάντηση του Προγράμματος «Europe of Diversity – Integration and Socialization of Migrants», στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (EUROPE FOR CITIZENS) – NETWORK OF TOWNS – DEMOCRATIC ENGAGEMENT & CIVIC PARTICIPATION, που θα γίνει στην πόλη Knezha της Βουλγαρίας, ο Δήμος της οποίας είναι ο επικεφαλής εταίρος. Το Πρόγραμμα θα φέρει κοντά πολίτες, τοπικές αυτοδιοικήσεις, εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών σε 5 διακρατικές εκδηλώσεις για συζήτηση και σύγκριση πραγματικών προβλημάτων σε διάφορες χώρες, όπως η μετανάστευση, η αλληλεγγύη, η συνεργασία και ο Ευρωσκεπτικισμός και θα ενισχύσει την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πέραν της εκδήλωσης στη Βουλγαρία θα γίνουν ακόμη τέσσερις, στη Γουανταλούπη της Καραϊβικής Θάλασσας (Γαλλία), στη Μάλτα, στη Τσεχία και στην Κύπρο (Αθηένου). Σε όλες τις επόμενες συναντήσεις θα μετέχουν δύο εκπρόσωποι από κάθε πόλη, κατά προτίμηση νέοι.

Στη συνάντηση στη Βουλγαρία θα παραστούν εκπρόσωποι από 17 Ευρωπαϊκές χώρες, τις Βουλγαρία, Ουγγαρία, Γερμανία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Λετονία, Ιταλία, Πολωνία, Εσθονία, Γαλλία, Ελλάδα, Κροατία, Σουηδία, Ισπανία, Ρουμανία, Μάλτα και Κύπρο (Δήμο Αθηένου), ενώ έχουν κληθεί να παραστούν οι ανώτατοι εκπρόσωποι κάθε οργανισμού για να υπογράψουν Σύμφωνο Αδελφοποίησης  των πόλεών τους. Έγιναν διευθετήσεις και κατά την υπογραφή του Συμφώνου Αδελφοποίησης από τον Δήμαρχο Αθηένου θα ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος της Κύπρου. Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τον οργανισμό τους και θα παραστούν σε συνέδρια, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με περιεχόμενο που σχετίζεται με τη μετανάστευση, καθώς και θα τους γίνει εμβάθυνση στον βουλγαρικό πολιτισμό.

Οι δράσεις του προγράμματος καλύπτονται 100% από Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Αθηένου θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021.

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc