Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου Αθηένου

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Αθηένου με μεγάλη επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου Αθηένου. Οι εκδηλώσεις ήταν υπό την αιγίδα της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κυρίας Βασιλικής Αναστασιάδου.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Μάλλουρα και παρουσίαση των ανασκαφών και των ερευνών των τελευταίων 29 χρόνων, από τον επικεφαλής του πολυκλαδικού πανεπιστημιακού προγράμματος «Αρχαιολογική Αποστολή Αθηένου», καθηγητή Μιχάλη Τουμάζου.

Στον χώρο μπροστά από το Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου τελέσθηκε το επίσημο τελετουργικό, με χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Αθηένου, κύριο Κυριάκο Καρεκλά και την Υπουργό, κυρία Βασιλική Αναστασιάδου.

Ο Δήμαρχος, εκτός άλλων, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τον Δήμο η 10χρονη λειτουργία του Μουσείου, στο οποίο παρουσιάζεται η ποικιλόμορφη δραστηριότητα στην περιοχή από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, ενώ η Υπουργός συνεχάρη τον Δήμο Αθηένου για τις πολύπλευρες δραστηριότητες του Μουσείου και την εξαιρετική εργασία που επιτελείται σ’ αυτό.

Ακολούθησε αναδρομική παρουσίαση των 10 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου από την Διευθύντρια της Λεβεντείου Πινακοθήκης και Πρόεδρο της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής ΟΥΝΕΣΚΟ, κυρία Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ και την Έφορο του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου Αθηένου, κυρία Νόνη Παπουή Παπασιάντη.

Την εκδήλωση διάνθισαν με τραγούδια και χορούς της Κύπρου και της Ελλάδας ο Δημοτικός Πολιτιστικός Όμιλος Αθηένου και ο Πολιτιστικός Όμιλός Μάλλουρα.

Ακολούθησε η παρουσίαση των δύο νέων εκθέσεων «Μουσειακά εκθέματα & Τέχνη σε διάλογο», με τη συμμετοχή επαγγελματιών καλλιτεχνών και
η παιδική έκθεση «Χρωματιστά περιστέρια», που ετοιμάσθηκε με τη φαντασία παιδιών που επισκέφτηκαν το Μουσείο.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με δεξίωση, προσφορά από τους Φούρνους Ζορπά.

Ο Δήμος Αθηένου απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες και στο κοινό, που τίμησε τις εκδηλώσεις με την παρουσία του.

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc