Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου Αθηένου

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Αθηένου με μεγάλη επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου Αθηένου. Οι εκδηλώσεις ήταν υπό την αιγίδα της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κυρίας Βασιλικής Αναστασιάδου.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Μάλλουρα και παρουσίαση των ανασκαφών και των ερευνών των τελευταίων 29 χρόνων, από τον επικεφαλής του πολυκλαδικού πανεπιστημιακού προγράμματος «Αρχαιολογική Αποστολή Αθηένου», καθηγητή Μιχάλη Τουμάζου.

Στον χώρο μπροστά από το Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου τελέσθηκε το επίσημο τελετουργικό, με χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Αθηένου, κύριο Κυριάκο Καρεκλά και την Υπουργό, κυρία Βασιλική Αναστασιάδου.

Ο Δήμαρχος, εκτός άλλων, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τον Δήμο η 10χρονη λειτουργία του Μουσείου, στο οποίο παρουσιάζεται η ποικιλόμορφη δραστηριότητα στην περιοχή από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, ενώ η Υπουργός συνεχάρη τον Δήμο Αθηένου για τις πολύπλευρες δραστηριότητες του Μουσείου και την εξαιρετική εργασία που επιτελείται σ’ αυτό.

Ακολούθησε αναδρομική παρουσίαση των 10 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου από την Διευθύντρια της Λεβεντείου Πινακοθήκης και Πρόεδρο της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής ΟΥΝΕΣΚΟ, κυρία Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ και την Έφορο του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου Αθηένου, κυρία Νόνη Παπουή Παπασιάντη.

Την εκδήλωση διάνθισαν με τραγούδια και χορούς της Κύπρου και της Ελλάδας ο Δημοτικός Πολιτιστικός Όμιλος Αθηένου και ο Πολιτιστικός Όμιλός Μάλλουρα.

Ακολούθησε η παρουσίαση των δύο νέων εκθέσεων «Μουσειακά εκθέματα & Τέχνη σε διάλογο», με τη συμμετοχή επαγγελματιών καλλιτεχνών και
η παιδική έκθεση «Χρωματιστά περιστέρια», που ετοιμάσθηκε με τη φαντασία παιδιών που επισκέφτηκαν το Μουσείο.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με δεξίωση, προσφορά από τους Φούρνους Ζορπά.

Ο Δήμος Αθηένου απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες και στο κοινό, που τίμησε τις εκδηλώσεις με την παρουσία του.