Τελευταίες ειδήσεις

Δελτίο Τύπου για έγκριση της αίτησης για τη 2η Φάση του προγράμματος «Πόλεις Εθελοντισμού»

Στις 4 Οκτωβρίου 2018 ήταν η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή προτάσεων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URBACT για τη 2η Φάση των Δικτύων Μεταφοράς Καλών Πρακτικών.

Στις 4 Δεκεμβρίου λήφθηκε απόφαση για έγκριση των δικτύων που πέρασαν στη 2η φάση των Δικτύων Μεταφοράς της Καλής τους Πρακτικής.

Ο Δήμος Αθηένου με χαρά ανακοινώνει ότι η πρότασή του, ως Επικεφαλής Εταίρος, «Πόλεις Εθελοντισμού», για Μεταφορά της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό, σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, εγκρίθηκε. Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο, με συνολικό προϋπολογισμό για τη 2η φάση τα 540.000 ευρώ και σ’ αυτό μετέχουν ως εταίροι  άλλες 7 Ευρωπαϊκές πόλεις, που είναι οι ακόλουθες:

Kildare County Council της Ιρλανδίας, Capizzi της Σικελίας-Ιταλία, Radlin της Πολωνίας, Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας, Altena της Γερμανίας, Altea της Ισπανίας και Pregrada της Κροατίας.

Ήδη έχει ετοιμασθεί από ειδικό εμπειρογνώμονα που πληρώνεται απ’ ευθείας από το Πρόγραμμα  URBACT μελέτη μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις άλλες Ευρωπαϊκές Πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο και η υλοποίηση θα αρχίσει να γίνεται μέσα στον Ιανουάριο 2019. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 2 χρόνια, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Ο Δήμος Αθηένου και ο Δήμαρχος κ. Κυριάκος Καρεκλάς συγχαίρουν και παράλληλα ευχαριστούν θερμά την εθελοντική ομάδα του Δήμου που αποτελείτο από τον κ. Δημήτρη Κουζαπά, την κ. Σταυρούλα Γεωργίου και τον κ. Κωνσταντίνο Καρεκλά, που εργαζόμενοι ποιοτικά πάρα πολλές ώρες, έκαναν εφικτή την έγκαιρη υποβολή αξιόλογης αίτησης, που πανηγυρικά εγκρίθηκε.

 

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc