Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο Δήμος Αθηένου συμμετείχε στην 1η Biennale Λάρνακας με δύο δράσεις

Ο Δήμος Αθηένου έχει θέσει τα πολιτιστικά δρώμενα στις προτεραιότητές του, με σκοπό να εμπλουτίσει τις δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και την παιδεία.

Ως εκ τούτου αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τους διοργανωτές της Biennale Λάρνακας συμμετέχοντας με δυο παράλληλες δράσεις στο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς.

Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο. Το θέμα: Δοχείο-Περιεχόμενο στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία τριών ανοικτών βιβλιοθηκών. Κάθε δημόσιο εκπαιδευτήριο, δημοτικό σχολείο κ.α’, δημοτικό σχολείο κ.β’ και Γυμνάσιο Αθηένου, έφτιαξαν μια ανοιχτή βιβλιοθήκη. Μια ξύλινη αγελάδα και δυο ψυγεία ανακυκλώθηκαν με τον πιο έξυπνο τρόπο. Γέμισαν βιβλία-περιοδικά και τοποθετήθηκαν σε τρία πολυσύχναστα σημεία του Δήμου. Έτσι, ο καθένας μπορεί να δανειστεί κάποιο βιβλίο είτε από την κλειστή αίθουσα Τάσσος Παπαδόπουλος είτε από το Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο είτε από το Γυμνάσιο Αθηένου. Με το σύνθημα δανείζομαι-σέβομαι- επιστρέφω καλούνται οι δημότες Αθηένου να εκμεταλλεύονται τον ελεύθερό τους χρόνο ποιοτικά, διαβάζοντας και ελευθερώνοντας το πνεύμα τους μέσα από σελίδες ωραίων μυθιστορημάτων αλλά και άλλων βιβλίων-περιοδικών ποικίλης ύλης.

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου ο Δήμος Αθηένου φιλοξένησε τη δεύτερη παράλληλη δράση στα πλαίσια της Biennale Λάρνακας. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περιεχόμενο, καθώς και το «Ξύμπλεξις». Παρουσία του Δημάρχου κ. Κυριάκου Καρεκλά, σε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, η κα. Δέσποινα Παστού Μαγγανή, σύμβουλος Ανάπτυξης και εκπαίδευσης προσωπικού, ανέπτυξε το θέμα της χρήσης και της κατάχρησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαιτέρως από τους νέους. Επίσης ο δισκοθέτης Αριστόδημος αναφέρθηκε εμφαντικά στα πολλά προβλήματα που συσσωρεύονται από τα μέσα αυτά. Στη συνέχεια ο Δρ. Λάμπρος Καούλλας, Λέκτορας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ανέλυσε το θέμα: «Στρατιωτικοποιημένη Σύμπλεξις: Γνωστική Ασφάλεια, Ψυχοπόλεμος και Αμυντική Απεμπλοκή στην Ψηφιακή Παγκοσμιοποίηση».

Ακολούθησε στο αναπαλαιωμένο Χάνι του Μεστάνα μια ιδιαίτερη εμπειρία με το «Ξύμπλεξις», όπου οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Μπαίνοντας  στο Χάνι, ο χώρος είχε διαμορφωθεί με την κατάλληλη χαλαρωτική μουσική, από ψηλά ήταν κρεμασμένα τα ονόματα των συμμετεχόντων, οι κορδέλες των οποίων φωσφόριζαν. Ο φωτισμός ήταν χαμηλός και παρέμεινε έτσι καθ’ όλη τη βραδιά. Σκοπός οι άνθρωποι να επικοινωνήσουν ουσιαστικά, κοιτώντας ο ένας τον άλλον και όχι πίσω από μια απρόσωπη οθόνη. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν τους αρκετοί νέοι τόσο από την Αθηένου, όσο και από την ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας.

Ο Δήμος Αθηένου επί τη ευκαιρία ευχαριστεί τους διοργανωτές της Μπιενάλε για την αγαστής συνεργασία και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει την έμπρακτη στήριξη πολιτιστικών δράσεων σε όλα τα επίπεδα.

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc