Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο Δήμος Αθηένου συμμετείχε στην 1η Biennale Λάρνακας με δύο δράσεις

Ο Δήμος Αθηένου έχει θέσει τα πολιτιστικά δρώμενα στις προτεραιότητές του, με σκοπό να εμπλουτίσει τις δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και την παιδεία.

Ως εκ τούτου αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τους διοργανωτές της Biennale Λάρνακας συμμετέχοντας με δυο παράλληλες δράσεις στο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς.

Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο. Το θέμα: Δοχείο-Περιεχόμενο στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία τριών ανοικτών βιβλιοθηκών. Κάθε δημόσιο εκπαιδευτήριο, δημοτικό σχολείο κ.α’, δημοτικό σχολείο κ.β’ και Γυμνάσιο Αθηένου, έφτιαξαν μια ανοιχτή βιβλιοθήκη. Μια ξύλινη αγελάδα και δυο ψυγεία ανακυκλώθηκαν με τον πιο έξυπνο τρόπο. Γέμισαν βιβλία-περιοδικά και τοποθετήθηκαν σε τρία πολυσύχναστα σημεία του Δήμου. Έτσι, ο καθένας μπορεί να δανειστεί κάποιο βιβλίο είτε από την κλειστή αίθουσα Τάσσος Παπαδόπουλος είτε από το Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο είτε από το Γυμνάσιο Αθηένου. Με το σύνθημα δανείζομαι-σέβομαι- επιστρέφω καλούνται οι δημότες Αθηένου να εκμεταλλεύονται τον ελεύθερό τους χρόνο ποιοτικά, διαβάζοντας και ελευθερώνοντας το πνεύμα τους μέσα από σελίδες ωραίων μυθιστορημάτων αλλά και άλλων βιβλίων-περιοδικών ποικίλης ύλης.

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου ο Δήμος Αθηένου φιλοξένησε τη δεύτερη παράλληλη δράση στα πλαίσια της Biennale Λάρνακας. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περιεχόμενο, καθώς και το «Ξύμπλεξις». Παρουσία του Δημάρχου κ. Κυριάκου Καρεκλά, σε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, η κα. Δέσποινα Παστού Μαγγανή, σύμβουλος Ανάπτυξης και εκπαίδευσης προσωπικού, ανέπτυξε το θέμα της χρήσης και της κατάχρησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαιτέρως από τους νέους. Επίσης ο δισκοθέτης Αριστόδημος αναφέρθηκε εμφαντικά στα πολλά προβλήματα που συσσωρεύονται από τα μέσα αυτά. Στη συνέχεια ο Δρ. Λάμπρος Καούλλας, Λέκτορας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ανέλυσε το θέμα: «Στρατιωτικοποιημένη Σύμπλεξις: Γνωστική Ασφάλεια, Ψυχοπόλεμος και Αμυντική Απεμπλοκή στην Ψηφιακή Παγκοσμιοποίηση».

Ακολούθησε στο αναπαλαιωμένο Χάνι του Μεστάνα μια ιδιαίτερη εμπειρία με το «Ξύμπλεξις», όπου οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Μπαίνοντας  στο Χάνι, ο χώρος είχε διαμορφωθεί με την κατάλληλη χαλαρωτική μουσική, από ψηλά ήταν κρεμασμένα τα ονόματα των συμμετεχόντων, οι κορδέλες των οποίων φωσφόριζαν. Ο φωτισμός ήταν χαμηλός και παρέμεινε έτσι καθ’ όλη τη βραδιά. Σκοπός οι άνθρωποι να επικοινωνήσουν ουσιαστικά, κοιτώντας ο ένας τον άλλον και όχι πίσω από μια απρόσωπη οθόνη. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν τους αρκετοί νέοι τόσο από την Αθηένου, όσο και από την ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας.

Ο Δήμος Αθηένου επί τη ευκαιρία ευχαριστεί τους διοργανωτές της Μπιενάλε για την αγαστής συνεργασία και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει την έμπρακτη στήριξη πολιτιστικών δράσεων σε όλα τα επίπεδα.