Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΓΗΣ (ΚΟΑΓ)

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς  είχε σήμερα στο γραφείο του συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑΓ κ. Μάριο Πελεκάνο και την κ. Μαρία Κυριακίδου, Αν. Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού, με βασικό θέμα συζήτησης την αξιολόγηση των δυνατοτήτων συνεργασίας του ΚΟΑΓ με τον Δήμο Αθηένου, προς αμοιβαίο όφελος και με τελικό όφελος των Αθηενιτών. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε διεξοδικά η δυνατότητα ανέγερσης προσιτής κοινωνικής στέγης στην Αθηένου από τον ΚΟΑΓ, τόσο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας όσο και της ευρύτερης περιοχής, η οποία θα περιλαμβάνει την απόκτηση ιδιόκτητης στέγης ή την ενοικίαση στέγης από δικαιούχους.

Σε συνδυασμό με την εφαρμογή από το Κράτος του Ειδικού Στεγαστικού Σχεδίου στην ακριτική Αθηένου, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό, το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κυπριακό Οργανισμό Αναπτύξεως Γης, με στόχο την ανέγερση και την παραχώρηση σε δικαιούχους κατοικιών ή και διαμερισμάτων για απ’ ευθείας αγορά ή για ενοικίαση στέγης με χαμηλό κόστος, είναι εξαιρετικής σημασίας για την Αθηένου.

Σύντομα θα κυκλοφορήσει σχετική ανακοίνωση για εκδήλωση ενδιαφέροντος από ενδιαφερόμενους δικαιούχους, με στόχο τη  συλλογή στοιχείων,  τα οποία θα διαβιβασθούν στον Κυπριακό Οργανισμό Αναπτύξεως Γης, έτσι ώστε να μπορέσει να προωθηθεί περαιτέρω το όλο θέμα.

Ο Δήμος Αθηένου θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού, αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής και αυτή η προσπάθεια γίνεται σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο.

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc