Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος YOUROPE

Πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Ιουνίου 2019 στην πόλη Νότο της Σικελίας, Ιταλία, η 4η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος YOUROPE, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Η Ευρώπη για τους Πολίτες», στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο Δήμος Αθηένου.  Το YOUROPE είναι ένα δίκτυο 8 ευρωπαϊκών πόλεων που επικεντρώνεται στους νέους και τον ρόλο τους στο παρόν και το μέλλον της Ευρώπης. Ο στόχος είναι να συμβάλει στην καταπολέμηση της ευρωσκεπτικιστικής ρητορικής, ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να ξεκινήσουν διάλογο και να επεξεργαστούν μια ρητορική υπέρ της Ευρώπης χωρίς αποκλεισμούς, σε τοπικό επίπεδο. Οι κύριοι φορείς είναι νέοι πολίτες από κάθε περιοχή, οι οποίοι συνεργάζονται με εμπειρογνώμονες (π.χ. ακαδημαϊκούς καθηγητές, δημοσιογράφους κ.λπ.) προκειμένου να μάθουν για τις στρατηγικές επικοινωνίας των μέσων ενημέρωσης, τις πολιτικές και τις στρατηγικές της ΕΕ, καθώς και την ελεύθερη έκφραση των απόψεών τους και με σκοπό να επιτύχει μεγάλο αντίκτυπο σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, καθιστώντας τους νέους Ευρωπαίους πρεσβευτές στην ίδια την πόλη τους.

Τον Δήμο Αθηένου στη συνάντηση, που στέφθηκε με τεράστια επιτυχία, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Δημήτρης Ιεροδιακόνου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Κολιάς.

Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι πόλεων ή φορέων από το Νότο – Σικελία, Ιταλία, που τη φιλοξένησε, τη Βαρσοβία – Πολωνία, τη Λουμπλιάνα – Σλοβενία, την Αγιά – Ελλάδα, τη Σόφια – Βουλγαρία, τις Βρυξέλλες – Βέλγιο και τον Δήμο Αθηένου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγιναν δημιουργικά εργαστήρια και παρουσιάσεις-συζητήσεις για το πώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της ΕΕ, ενέργειες μεταξύ των συμμετεχόντων για θετική ρητορική έναντι της Ευρώπης, προγραμματισμός των επόμενων συναντήσεων και δράσεων του δικτύου και πολλά άλλα.

Οι δράσεις του προγράμματος καλύπτονται 100% από Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc