Τελευταίες ειδήσεις

Δελτίο Τύπου – Urbact City Festival

Από τις 12 ως τις 14 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Λισαβώνα της Πορτογαλίας το Φεστιβάλ Πόλεων URBACT, που διοργάνωσε η Γραμματεία του Προγράμματος URBACT. Στο εν λόγω Φεστιβάλ που φέτος συνέπεσε με τα 15χρονα γενέθλια του Προγράμματος, συμμετείχαν συνολικά 571 εκπρόσωποι 207 πόλεων από 32 χώρες της Ευρώπης.

Από τις πόλεις της Κύπρου συμμετείχε μόνον ο Δήμος Αθηένου, με τον Δήμαρχό του κ. Κυριάκο Καρεκλά.  Ως γνωστό ο Δήμος Αθηένου ηγείται του Δικτύου Μεταφοράς URBACT της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό, σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.  Την Κύπρο εκπροσώπησε στο Φεστιβάλ και η κ. Χριστιάνα Σύζηνου, υπεύθυνη του Προγράμματος στη Μονάδα των Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Αθηένου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Δήμαρχο της Αλτένας της Γερμανίας και τον Δήμαρχο του Ράντλιν της Πολωνίας, οι πόλεις των οποίων μετέχουν στο Δίκτυο Μεταφοράς, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για καλύτερη συνεργασία των πόλεών τους, προς αμοιβαίο όφελος.  Παράλληλα είχε επαφές με πολλούς επαγγελματίες, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να προωθήσουν συνεργασίες άλλων Ευρωπαϊκών Πόλεων με τον Δήμο Αθηένου, καθώς και με τη Γραμματεία του Προγράμματος URBACT, από την οποία εισέπραξε τα καλύτερα σχόλια για τον τρόπο που ο Δήμος Αθηένου ηγείται του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του, αλλά και με την εκπρόσωπο  του Κοινού Εθνικού Σημείου URBACT Ελλάδας – Κύπρου κ. Μαρία Παπουτσή.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ ο κ. Καρεκλάς είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί με άλλους συνέδρους την πόλη «Αμαδούρα», κοντά στη Λισαβώνα, όπου διαμένουν 6.000 περίπου υπήκοοι τρίτων χωρών από Αφρικανικές κυρίως χώρες και ενημερώθηκε για τα προβλήματα κοινωνικής ένταξης, πολιτικών δικαιωμάτων και πολλών άλλων που έχουν καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται για επίλυσή τους μέσω τοπικού Οργανισμού.

Copyright 2021 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc