Τελευταίες ειδήσεις

ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ HORIZON2020, SMART CITIES URBAN GREENUP PROJECT

Ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει την έγκριση συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URBAN GreenUP, στα πλαίσια της Πρόσκλησης του Horizon 2020.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη, εφαρμογή και αναπαράσταση αστικών σχεδίων επαναφοράς της φύσης σε ορισμένες ευρωπαϊκές και μη ευρωπαϊκές πόλεις εταίρους, με στόχο τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και τη διαχείριση των υδάτων, καθώς και την αύξηση της βιωσιμότητας στις πόλεις, μέσω καινοτόμων λύσεων βασισμένων στη φύση.

Το πρόγραμμα URBAN GreenUP ξεκίνησε με τρεις αρχικές πόλεις, τις Valladolid (Ισπανία), Liverpool (Ηνωμένο Βασίλειο) and Izmir (Τουρκία). Ακολουθώντας την εμπειρία τους συμπεριλήφθηκαν οι πόλεις  Mantova (Ιταλία), Ludwigsburg (Γερμανία), Medellin (Κολομβία), Chengdu (Κίνα) και Binh Dinh-Quy Nhon (Βιετνάμ). Από τον Συντονιστή του προγράμματος στάλθηκε πρόσκληση στον Δήμο Αθηένου για να συμμετέχει στο δίκτυο, υποστηρίζοντας την επέκταση της περιοχής ενδιαφέροντος γύρω από τις Φυσικές Λύσεις του Περιβάλλοντος και τα συναφή θέματα της έξυπνης πόλης.

Με τη συμμετοχή του ο Δήμος Αθηένου θα αποκτήσει εμπειρία και θα βοηθήσει στην επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής του.

‘Όλα τα έξοδα του Δήμου Αθηένου από τη συμμετοχή του στο URBAN GreenUP καλύπτονται από το Πρόγραμμα.

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc