Τελευταίες ειδήσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΟΝΓΚΟ

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 στις 18:30, στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου, σε μια ωραία εκδήλωση και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω της Πανδημίας,  παρουσιάσθηκε το βιβλίο «ΚΟΝΓΚΟ», το πρώτο βιβλίο του Αθηενίτη ιατρού και συγγραφέα κ. Πέτρου Δημητρίου, ο οποίος διαμένει στη Σουηδία.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηένου, ο οποίος στηρίζει διαχρονικά εκδηλώσεις που αναβαθμίζουν το πολιτιστικό επίπεδο και συνεισφέρουν στην παιδεία και στην αναβάθμιση της γνώσης και της δημιουργικής σκέψης των δημοτών του.  Η παρουσίαση του βιβλίου του Αθηενίτη δημιουργού φιλοξενήθηκε με ιδιαίτερη χαρά στη γενέτειρά του.

Την παρουσίαση ανέλαβε και συντόνιζε ο Ψυχολόγος, Ειδικός Επιστήμονας του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηένου κ. Αντρέας Χατζηκυπριανού.

Ο Δήμαρχος Αθηένου χαιρέτισε τη συγγραφή του βιβλίου από τον κ. Δημητρίου, τον οποίο και συγχάρηκε για το έργο του, ενώ ανέφερε ότι ο Δήμος με παρουσιάσεις σαν αυτή, βοηθά τους Αθηενίτες συγγραφείς, που είναι πάρα πολλοί, στην προώθηση των εκδόσεων τους.

Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρθηκε στην ιστορία την οποία διαπραγματεύεται το έργο του, τονίζοντας τρία σημαντικά μηνύματα που δίνονται στον αναγνώστη μέσα από αυτό.

Το βιβλίο είναι ένα ευανάγνωστο μυθιστόρημα, στο οποίο ο Κόνγκο, ένας 17χρονος μαθητής, ανακαλύπτει εντελώς τυχαία πως ο κόσμος τα βράδια κοιμάται, ενώ αυτός δεν έχει κοιμηθεί ποτέ και τις ιστορίες που συνεπάγονται από αυτό το γεγονός, σε μια προσπάθεια των γονιών του να τον «θεραπεύσουν», μέσα από τον έρωτα, μια χειρομάντισσα, ένα τρελλογιατρό και άλλες πολύ εύσχημα γραμμένες περιπέτειες του πρωταγωνιστή.

Στο τέλος η εκδήλωση διανθίστηκε με τρία πολύ ωραία τραγούδια που τραγούδησε η εξαιρετική Χορωδία του Δημοτικού Πολιτιστικού Ομίλου Αθηένου, υπό τη διεύθυνση της μουσικοδιδάσκαλου κ. Χριστίνας Χατζηστάθη.

Από τον Δήμο Αθηένου                                                           10 Δεκεμβρίου 2021

 

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc