Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΟΝΓΚΟ

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 στις 18:30, στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου, σε μια ωραία εκδήλωση και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω της Πανδημίας,  παρουσιάσθηκε το βιβλίο «ΚΟΝΓΚΟ», το πρώτο βιβλίο του Αθηενίτη ιατρού και συγγραφέα κ. Πέτρου Δημητρίου, ο οποίος διαμένει στη Σουηδία.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηένου, ο οποίος στηρίζει διαχρονικά εκδηλώσεις που αναβαθμίζουν το πολιτιστικό επίπεδο και συνεισφέρουν στην παιδεία και στην αναβάθμιση της γνώσης και της δημιουργικής σκέψης των δημοτών του.  Η παρουσίαση του βιβλίου του Αθηενίτη δημιουργού φιλοξενήθηκε με ιδιαίτερη χαρά στη γενέτειρά του.

Την παρουσίαση ανέλαβε και συντόνιζε ο Ψυχολόγος, Ειδικός Επιστήμονας του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηένου κ. Αντρέας Χατζηκυπριανού.

Ο Δήμαρχος Αθηένου χαιρέτισε τη συγγραφή του βιβλίου από τον κ. Δημητρίου, τον οποίο και συγχάρηκε για το έργο του, ενώ ανέφερε ότι ο Δήμος με παρουσιάσεις σαν αυτή, βοηθά τους Αθηενίτες συγγραφείς, που είναι πάρα πολλοί, στην προώθηση των εκδόσεων τους.

Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρθηκε στην ιστορία την οποία διαπραγματεύεται το έργο του, τονίζοντας τρία σημαντικά μηνύματα που δίνονται στον αναγνώστη μέσα από αυτό.

Το βιβλίο είναι ένα ευανάγνωστο μυθιστόρημα, στο οποίο ο Κόνγκο, ένας 17χρονος μαθητής, ανακαλύπτει εντελώς τυχαία πως ο κόσμος τα βράδια κοιμάται, ενώ αυτός δεν έχει κοιμηθεί ποτέ και τις ιστορίες που συνεπάγονται από αυτό το γεγονός, σε μια προσπάθεια των γονιών του να τον «θεραπεύσουν», μέσα από τον έρωτα, μια χειρομάντισσα, ένα τρελλογιατρό και άλλες πολύ εύσχημα γραμμένες περιπέτειες του πρωταγωνιστή.

Στο τέλος η εκδήλωση διανθίστηκε με τρία πολύ ωραία τραγούδια που τραγούδησε η εξαιρετική Χορωδία του Δημοτικού Πολιτιστικού Ομίλου Αθηένου, υπό τη διεύθυνση της μουσικοδιδάσκαλου κ. Χριστίνας Χατζηστάθη.

Από τον Δήμο Αθηένου                                                           10 Δεκεμβρίου 2021