Τελευταίες ειδήσεις

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΟΛΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ+»ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ URBACT

Την Τρίτη και την Τετάρτη 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2021 έλαβε χώρα στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο στην Αθηένου η Εναρκτήρια Συνάντηση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού+» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Αθηένου ως Επικεφαλής Εταίρος. Η Συνάντηση αυτή σηματοδότησε την έναρξη των εργασιών του Δικτύου, με διάρκεια 18 μηνών. Το Δίκτυο «Πόλεις Εθελοντισμού+» αποτελεί συνέχεια του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού» που ηγήθηκε πάλι ο Δήμος Αθηένου και ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τις δράσεις του τον Ιούνιο του 2021.

Οι εταίροι του νέου αυτού Δικτύου είναι οι πόλεις: Αθηένου της Κύπρου (Επικεφαλής Εταίρος), Αγιά της Ελλάδας, Aljustrel της Πορτογαλίας, Banska Stiavnica της Σλοβακίας και Vilani-Rezekne της Λετονίας. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τη συνάντηση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς και διαδικτυακά η επικεφαλής των Δικτύων Μεταφοράς URBACT στη Γραμματεία του Προγράμματος, η κ. Adele Bucella.

Οι εταίροι του Δικτύου παρουσίασαν αρχικά τις πόλεις τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε θέματα εθελοντισμού. Η Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας του Δικτύου, που πληρώνεται απ’ ευθείας από το Πρόγραμμα  URBACT, κ. Maria João Filgueiras Rauch και η εκπρόσωπος της Γραμματείας κ. Adele Bucella εξήγησαν στη συνέχεια τη μεθοδολογία του προγράμματος URBACT και ο Δήμος Αθηένου παρουσίασε την Καλή Πρακτική του για τον εθελοντισμό, ενώ ακολούθησαν επί τόπου επισκέψεις στα προγράμματα του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Αθηένου. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δράσεις των προγραμμάτων και να κατανοήσουν σε βάθος τον ρόλο των εθελοντών.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε μια σειρά διαδραστικών δραστηριοτήτων μεταξύ των νέων εταίρων του Δικτύου, των μελών της Τοπικής Ομάδας URBACT Αθηένου και των εταίρων του προηγούμενου Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού», με στόχο την κατανόηση των Στοιχείων Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου και την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών από τις δράσεις του προηγούμενου Δικτύου.

Τέλος, οι εταίροι συζήτησαν το Σχέδιο Επικοινωνίας του Δικτύου για την καλύτερη διάχυση των δράσεων και των αποτελεσμάτων τους.

Ανάμεσα στα μέλη που εκπροσώπησαν τους εταίρους του Δικτύου και διέμειναν στην Αθηένου ήταν και ο Δήμαρχος του Δήμου Αγιάς, πόλης δίπλα από τη Λάρισα, ο κ. Αντώνιος Γκουντάρας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθηένου, ο Δήμαρχος

Αγιάς είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηένου στο γραφείο του, όπου πέραν της φιλίας που αναπτύχθηκε περαιτέρω, συζήτησαν τρόπους για ανάπτυξη των σχέσεων των δύο Δήμων.

Όλοι οι εκπρόσωποι των εταίρων παρέμειναν σε αγροτουριστικά διαμερίσματα στην Αθηένου, τους έγινε περιήγηση στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο, επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα της Αθηένου και φιλοξενήθηκαν σε ταβέρνες της περιοχής, ενώ εντυπωσιάστηκαν από την Αθηενίτικη φιλοξενία και τον πολιτισμό της Αθηένου, τον οποίο έζησαν από κοντά. Αναχώρησαν για τις πόλεις τους με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Από τον Δήμο Αθηένου

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc