Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Εναρκτήρια Συνάντηση του Δικτύου ‘Πόλεις Εθελοντισμού+’ του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT

Την Τρίτη και την Τετάρτη, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2021, θα λάβει χώρα στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο στην Αθηένου η Εναρκτήρια Συνάντηση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού+» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Αθηένου ως Επικεφαλής Εταίρος. Η Συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του Δικτύου, με διάρκεια 18 μηνών, και αποτελεί συνέχεια των εργασιών του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού» που ολοκλήρωσε τις δράσεις του τον Ιούνιο του 2021.

Οι εταίροι του Δικτύου είναι οι πόλεις: Αθηένου της Κύπρου (Επικεφαλής Εταίρος), Αγιά της Ελλάδας, Aljustrel της Πορτογαλίας, Banska Stiavnica της Σλοβακίας και Vilani-Rezekne της Λετονίας. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τη συνάντηση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Αθηένου, κ. Κυριάκος Καρεκλάς, και διαδικτυακά η επικεφαλής των Δικτύων Μεταφοράς URBACT στη Γραμματεία του Προγράμματος, κ. Adele Bucella.

Κύριο άξονα της συνάντησης θα αποτελέσουν η παρουσίαση της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον εθελοντισμό και η σε βάθος κατανόηση των Στοιχείων Μεταφοράς της. Για την επίτευξη αυτών των στόχων θα πραγματοποιηθούν επί τόπου επισκέψεις στα προγράμματα του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Αθηένου, όπου θα επεξηγηθούν οι δράσεις τους. Επιπλέον, μέσω μιας σειράς διαδραστικών δραστηριοτήτων μεταξύ των νέων εταίρων του Δικτύου, των μελών της Τοπικής Ομάδας URBACT Αθηένου και των εταίρων του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού», θα προωθηθούν η ανάλυση των Στοιχείων Μεταφοράς και η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών από τις δράσεις του προηγούμενου Δικτύου.

Τέλος, οι εταίροι θα συζητήσουν το Σχέδιο Επικοινωνίας του Δικτύου για την καλύτερη διάχυση των δράσεων και των αποτελεσμάτων τους.

Ανάμεσα στα μέλη που θα εκπροσωπήσουν τους εταίρους του Δικτύου και θα διαμείνουν στην Αθηένου είναι και ο Δήμαρχος του Δήμου Αγιά, πόλης δίπλα από τη Λάρισα, ο κ. Αντώνιος Γκουντάρας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθηένου, ο Δήμαρχος Αγιάς θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηένου για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο Δήμων.