Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού 4-10 Οκτωβρίου 2021

Πόσο συχνά παίζω; Πού παίζω; Πώς νιώθω όταν παίζω; Παίζω για να διασκεδάσω ή για να κερδίσω χρήματα; Τι όρια έχω θέσει; Ποιους επηρεάζει το παιχνίδι μου; Πότε σταματάει να είναι παιχνίδι;

Με στόχο την ενημέρωση των παικτών και του κοινού ευρύτερα για την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 μέχρι 10 Οκτωβρίου 2021.

Μέσα από τις δράσεις που θα διενεργηθούν κατά  τη διάρκεια της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού, η ΕΑΣ επιχειρεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει και παράλληλα να εμπλέξει και να κινητοποιήσει την κοινωνία ευρύτερα στην προσπάθεια προώθησης του Ασφαλούς Παιχνιδιού και προστασίας του κοινού από τις συνέπειες της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια.

Στη διάρκεια της Εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Κύπρο με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως: Παρουσιάσεις, Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, Βιωματικά Εργαστήρια, Διαδραστικά παιχνίδια κ.α. Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί με το 4ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού.

Ο σχεδιασμός της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού έγινε με γνώμονα την ενημέρωση του κοινού για το τι σημαίνει ασφαλές παιχνίδι, ποια είναι τα μέτρα αυτοπροστασίας που μπορεί να λάβει ένας παίκτης, ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπέρμετρη ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια, αλλά και τους τρόπους βοήθειας και θεραπείας από την παθολογική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια. Στόχος της ΕΑΣ είναι η καθιέρωση της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού ως μία πλατφόρμα ενημέρωσης και ανάπτυξης εποικοδομητικού διαλόγου για το Ασφαλές Παιχνίδι, μέσα από την ανάπτυξη συνεργειών ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών και της δημόσιας υγείας, καθώς και την ενεργοποίηση της ίδιας της κοινωνίας στην όλη προσπάθεια, όπως τους εργαζόμενους στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, τους παίκτες, τις οικογένειες, τους φίλους και την κοινωνία ευρύτερα.

Η τέταρτη Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού θα πραγματοποιηθεί κάτω από το σύνθημα «Θέτουμε όρια, απολαμβάνουμε το παιχνίδι» στέλνοντας το μήνυμα ότι η ασφαλής συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια προϋποθέτει ότι το άτομο που θα αποφασίσει να συμμετάσχει σε αυτά, θα το πράξει χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του ή τους γύρω του. Η ΕΑΣ εστιάζει στο ασφαλές παιχνίδι και προάγει μια νέα αντίληψη όσον αφορά την ευθύνη της πολιτείας και των παρόχων τυχερών παιχνιδιών. Συγκεκριμένα, αναδεικνύεται ότι πέρα της ατομικής ευθύνης, υπάρχει σαφής ευθύνη τόσο στην πολιτεία και στα όργανά της όσο και στους παρόχους τυχερών παιχνιδιών αλλά και σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στον κλάδο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για το Ασφαλές Παιχνίδι μέσω της ιστοσελίδας www.safergambling.gov.cy, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της Εβδομάδας μέσω της ιστοσελίδας www.sgw.cy

Σημειώνεται ότι, οι δράσεις της Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες και τα Διατάγματα του Υπουργού Υγείας στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Θέτουμε όρια, απολαμβάνουμε το παιχνίδι