Τελευταίες ειδήσεις

Επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθηένου

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου κ. Κώστα Καδή, επισκέφθηκε τον ακριτικό Δήμο της Αθηένου το απόγευμα στις 25 Οκτωβρίου 2018.

Οι δύο Υπουργοί είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηένου και είδαν από μακριά τη γραμμή κατοχής και τη νεκρή ζώνη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν επιτόπιες επισκέψεις σε τυροκομείο, όπου τους επεξηγήθηκε ο τρόπος παραγωγής χαλλουμιού και αναρής, καθώς και σε κτηνοτροφική μονάδα της Αθηένου. Σκοπός ήταν η βιωματική ενημέρωση των φιλοξενουμένων για την πλούσια δράση της Αθηένου στον τομέα της γεωργοκτηνοτροφίας και την ουσιαστική της συνεισφορά στον τομέα αυτό, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Οι δύο Υπουργοί συνοδευόμενοι από αντιπροσωπείες των δύο Υπουργείων επισκέφθηκαν επίσης το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο, στο οποίο και ξεναγήθηκαν και είδαν τις 3 συλλογές που υπάρχουν σ’ αυτό. Ο Έλληνας Υπουργός εξέφρασε τον θαυμασμό του για την προοδευτικότητα και τη δύναμη των Αθηενιτών, οι οποίοι παρέμειναν στον τόπο τους παρά τις αντίξοες συνθήκες που επέφερε η τουρκική κατοχή και κατάφεραν να αναπτυχθούν τόσο, που να διακρίνονται σήμερα σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας όπως είναι η γεωργοκτηνοτροφία και το εμπόριο. Ευχήθηκε χαρακτηριστικά όπως την επόμενη φορά που θα ξαναεπισκεφθεί την Αθηένου, αυτή να είναι ελεύθερη και «μεγαλύτερη», όπως ήταν πριν την τουρκική εισβολή.

Ο Δήμαρχος Αθηένου, κύριος Κυριάκος Καρεκλάς, καλωσορίζοντας, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την επίσκεψη, η οποία τιμά την Αθηένου ολόκληρη. Τόνισε ότι η παρουσία των δύο Υπουργών, καθώς και του Έλληνα Πρέσβη, του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτών και πολλών υπηρεσιακών παραγόντων, υποδηλώνει την αγαστή συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου και τους άρρηκτους δεσμούς των δύο πλευρών, τονίζοντας τη σημασία της επίσκεψης του Έλληνα Υπουργού στην ημικατεχόμενη Αθηένου.

Ο Δήμος Αθηένου παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των δύο Υπουργών και των αντιπροσωπειών τους.

 

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc