Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθηένου

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου κ. Κώστα Καδή, επισκέφθηκε τον ακριτικό Δήμο της Αθηένου το απόγευμα στις 25 Οκτωβρίου 2018.

Οι δύο Υπουργοί είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηένου και είδαν από μακριά τη γραμμή κατοχής και τη νεκρή ζώνη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν επιτόπιες επισκέψεις σε τυροκομείο, όπου τους επεξηγήθηκε ο τρόπος παραγωγής χαλλουμιού και αναρής, καθώς και σε κτηνοτροφική μονάδα της Αθηένου. Σκοπός ήταν η βιωματική ενημέρωση των φιλοξενουμένων για την πλούσια δράση της Αθηένου στον τομέα της γεωργοκτηνοτροφίας και την ουσιαστική της συνεισφορά στον τομέα αυτό, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Οι δύο Υπουργοί συνοδευόμενοι από αντιπροσωπείες των δύο Υπουργείων επισκέφθηκαν επίσης το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο, στο οποίο και ξεναγήθηκαν και είδαν τις 3 συλλογές που υπάρχουν σ’ αυτό. Ο Έλληνας Υπουργός εξέφρασε τον θαυμασμό του για την προοδευτικότητα και τη δύναμη των Αθηενιτών, οι οποίοι παρέμειναν στον τόπο τους παρά τις αντίξοες συνθήκες που επέφερε η τουρκική κατοχή και κατάφεραν να αναπτυχθούν τόσο, που να διακρίνονται σήμερα σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας όπως είναι η γεωργοκτηνοτροφία και το εμπόριο. Ευχήθηκε χαρακτηριστικά όπως την επόμενη φορά που θα ξαναεπισκεφθεί την Αθηένου, αυτή να είναι ελεύθερη και «μεγαλύτερη», όπως ήταν πριν την τουρκική εισβολή.

Ο Δήμαρχος Αθηένου, κύριος Κυριάκος Καρεκλάς, καλωσορίζοντας, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την επίσκεψη, η οποία τιμά την Αθηένου ολόκληρη. Τόνισε ότι η παρουσία των δύο Υπουργών, καθώς και του Έλληνα Πρέσβη, του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτών και πολλών υπηρεσιακών παραγόντων, υποδηλώνει την αγαστή συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου και τους άρρηκτους δεσμούς των δύο πλευρών, τονίζοντας τη σημασία της επίσκεψης του Έλληνα Υπουργού στην ημικατεχόμενη Αθηένου.

Ο Δήμος Αθηένου παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των δύο Υπουργών και των αντιπροσωπειών τους.