Τελευταίες ειδήσεις

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΕΝΟΥ

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αθηένου κ. Κυριάκου Καρεκλά, ο Πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή κ. Γιώργο Προκοπίου, επισκέφθηκε την Αθηένου και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηένου.

Σε μια εγκάρδια συνάντηση ο πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για τις προσπάθειες που γίνονται για τη διάνοιξη της διόδου Πυροΐου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθηένου λόγω της μη διάνοιξης εδώ και 45 χρόνια και το αίτημα των Αθηενιτών το Κράτος να είναι αρωγός της Αθηένου λόγω αυτής της συνεχιζόμενης κατάστασης.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, όπως η εφαρμογή του νέου στεγαστικού σχεδίου για τις ακριτικές περιοχές, η καθυστέρηση που παρατηρείται στη θεσμοθέτηση της νέας Κτηνοτροφικής Ζώνης Αθηένου, οι καθυστερήσεις στην προώθηση του έργου της Αναπαλαίωσης της Δημοτικής Αγοράς και του σχεδιασμού της Κεντρικής Πλατείας του Δήμου, την αναμονή για 2 σχεδόν χρόνια της επάλειψης με πρέμιξ δρόμων αρμοδιότητας Τμήματος Δημοσίων Έργων, τις ψηλές εκτιμήσεις κτημάτων που βρίσκονται κοντά στην κατεχόμενη από τα Τούρκικα στρατεύματα περιοχή με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να πληρώνουν ψηλούς φόρους και το νέο Νοσοκομείο που ανεγείρεται στον Δήμο.

Ο κ. Συλλούρης ενημερώθηκε με λεπτομέρεια για όλα τα θέματα, ενώ ανέλαβε να μιλήσει με τα αρμόδια Υπουργεία/Τμήματα και αν χρειασθεί και με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για επίσπευση προώθησης και υλοποίησης των θεμάτων που εγέρθηκαν.

Ο Δήμαρχος Αθηένου ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Βουλής για την επίσκεψή του, ενώ ανέφερε ότι θα τον ενημερώνει για την πρόοδο στα προβλήματα που αναφέρθηκαν, ώστε να μπορεί και ο ίδιος να βοηθήσει όσο μπορεί στην προώθησή τους.

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc