Τελευταίες ειδήσεις

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με επιστολές του Δημάρχου Αθηένου κ. Κυριάκου Καρεκλά προς Υπουργούς και διάφορες Κυβερνητικές Υπηρεσίες ζητήθηκε βοήθεια για επίλυση σημαντικών θεμάτων του Δήμου. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ζήτησε τα πιο κάτω.

  1. Με επιστολές προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος τους καλεί να εξασκήσουν την επιρροή τους για άμεση επαναδημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου Αθηένου, το οποίο ακυρώθηκε από το Δικαστήριο και καθυστερεί η επαναδημοσίευσή του για πάρα πολύ καιρό γιατί απαιτούνται κάποιες απόψεις από το Τμήμα Περιβάλλοντος. Παράλληλα, καλεί τον Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος να δώσει οδηγίες για να σταλούν οι απόψεις του Τμήματος άμεσα. Στην επιστολή αναφέρεται ότι αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά ο τόπος μας λόγω των συνεπειών της πανδημίας του Κορωνοϊου, υπάρχουν έτοιμα σχέδια για ανέγερση τουλάχιστον 6 κατοικιών, ενός φροντιστηρίου και 2 κτηνοτροφικών μονάδων, που θα μπορούν να αδειοδοτηθούν άμεσα με τη δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου. Πρόκειται για μεγάλο μέγεθος όταν μιλούμε για την ημικατεχόμενη Αθηένου, θα αναπτυχθεί μεγάλη οικονομική δραστηριότητα, σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που περνά ο τόπος μας, δίνοντας ομολογουμένως οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή και βοηθώντας άμεσα και την οικονομία του τόπου μας, σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνούμε.
  2. Με άλλη επιστολή του προς το Υπουργείο Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ο Δήμαρχος Αθηένου θίγει το ζήτημα της παράνομης ροής λυμάτων από τη Βιομηχανική Περιοχή Αθηένου σε παρακείμενα κτήματα. Παρά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες στο Υπουργείο, κατά την οποία συζητήθηκε το ζήτημα της παράνομης ροής λυμάτων από τη Βιομηχανική Περιοχή Αθηένου σε παρακείμενα κτήματα, το ζήτημα δεν έχει ακόμη επιλυθεί. Ο κ. Καρεκλάς ζητά άμεση ανταπόκριση για την επίλυση του προβλήματος, καθώς η οπτική οχληρία, αλλά και το πρόβλημα των οσμών, είναι αυτή την περίοδο μεγάλη και τα παράπονα του κοινού συνεχόμενα και αυξανόμενα. Παράλληλα ζητεί την προώθηση επειγόντως της οριστικής λύσης του προβλήματος της αποχέτευσης των λυμάτων της Βιομηχανικής Περιοχής με τον σχεδιασμό και την κατασκευή Κεντρικού Αποχετευτικού Συστήματος Λυμάτων, κάτι που συζητείται για χρόνια και ίσως θα πρέπει επιτέλους να προωθηθεί μέσω ιδιωτών μελετητών, αφού το αρμόδιο Κυβερνητικό Τμήμα δεν ανταποκρίνεται.
  3. Με επιστολή του προς τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, ο Δήμαρχος ζητεί την άμεση λειτουργία του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηένου, αφού αυτός έχει ολοκληρωθεί από το 2019 και παραμένει κλειστός. Όπως ανέφερε, τα παράπονα για τη μη λειτουργία του Σταθμού είναι πολλά, ειδικά με την έναρξη της θερινής περιόδου και των μικρών φωτιών που άρχισαν να εμφανίζονται, γεγονός που αποδεικνύει επιτακτική την ανάγκη άμεσης λειτουργίας του Σταθμού.

 

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc