Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με επιστολές του Δημάρχου Αθηένου κ. Κυριάκου Καρεκλά προς Υπουργούς και διάφορες Κυβερνητικές Υπηρεσίες ζητήθηκε βοήθεια για επίλυση σημαντικών θεμάτων του Δήμου. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ζήτησε τα πιο κάτω.

  1. Με επιστολές προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος τους καλεί να εξασκήσουν την επιρροή τους για άμεση επαναδημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου Αθηένου, το οποίο ακυρώθηκε από το Δικαστήριο και καθυστερεί η επαναδημοσίευσή του για πάρα πολύ καιρό γιατί απαιτούνται κάποιες απόψεις από το Τμήμα Περιβάλλοντος. Παράλληλα, καλεί τον Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος να δώσει οδηγίες για να σταλούν οι απόψεις του Τμήματος άμεσα. Στην επιστολή αναφέρεται ότι αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά ο τόπος μας λόγω των συνεπειών της πανδημίας του Κορωνοϊου, υπάρχουν έτοιμα σχέδια για ανέγερση τουλάχιστον 6 κατοικιών, ενός φροντιστηρίου και 2 κτηνοτροφικών μονάδων, που θα μπορούν να αδειοδοτηθούν άμεσα με τη δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου. Πρόκειται για μεγάλο μέγεθος όταν μιλούμε για την ημικατεχόμενη Αθηένου, θα αναπτυχθεί μεγάλη οικονομική δραστηριότητα, σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που περνά ο τόπος μας, δίνοντας ομολογουμένως οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή και βοηθώντας άμεσα και την οικονομία του τόπου μας, σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνούμε.
  2. Με άλλη επιστολή του προς το Υπουργείο Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ο Δήμαρχος Αθηένου θίγει το ζήτημα της παράνομης ροής λυμάτων από τη Βιομηχανική Περιοχή Αθηένου σε παρακείμενα κτήματα. Παρά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες στο Υπουργείο, κατά την οποία συζητήθηκε το ζήτημα της παράνομης ροής λυμάτων από τη Βιομηχανική Περιοχή Αθηένου σε παρακείμενα κτήματα, το ζήτημα δεν έχει ακόμη επιλυθεί. Ο κ. Καρεκλάς ζητά άμεση ανταπόκριση για την επίλυση του προβλήματος, καθώς η οπτική οχληρία, αλλά και το πρόβλημα των οσμών, είναι αυτή την περίοδο μεγάλη και τα παράπονα του κοινού συνεχόμενα και αυξανόμενα. Παράλληλα ζητεί την προώθηση επειγόντως της οριστικής λύσης του προβλήματος της αποχέτευσης των λυμάτων της Βιομηχανικής Περιοχής με τον σχεδιασμό και την κατασκευή Κεντρικού Αποχετευτικού Συστήματος Λυμάτων, κάτι που συζητείται για χρόνια και ίσως θα πρέπει επιτέλους να προωθηθεί μέσω ιδιωτών μελετητών, αφού το αρμόδιο Κυβερνητικό Τμήμα δεν ανταποκρίνεται.
  3. Με επιστολή του προς τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, ο Δήμαρχος ζητεί την άμεση λειτουργία του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηένου, αφού αυτός έχει ολοκληρωθεί από το 2019 και παραμένει κλειστός. Όπως ανέφερε, τα παράπονα για τη μη λειτουργία του Σταθμού είναι πολλά, ειδικά με την έναρξη της θερινής περιόδου και των μικρών φωτιών που άρχισαν να εμφανίζονται, γεγονός που αποδεικνύει επιτακτική την ανάγκη άμεσης λειτουργίας του Σταθμού.