2ου Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Events

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

2ου Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων

07/10/2018

Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018
Χώρος: Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο

Φορείς / Άτομα: Δήμος Αθηένου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΕΝΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το 2017 το 1ο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων «Η Αθηένου στο πιάτο σας», το οποίο προσέλκυσε 8.000 – 10.000 επισκέπτες,  ο Δήμος  Αθηένου θα πραγματοποιήσει το 2ο  Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο στην Αθηένου.

Στόχος παραμένει  η προβολή και η ανάδειξη όλων των Αθηενίτικων προϊόντων, παράλληλα με την εκμάθηση και τη διάδοση της παράδοσης του τόπου μας μέσω βιωματικού τρόπου, αφού οι επισκέπτες  θα έχουν την ευκαιρία, πέρα από το πλούσιο κέρασμα, να παρακολουθήσουν και να λάβουν μέρος στην παραδοσιακή παρασκευή  ψωμιού, χαλλουμιού, γλυκού του αμυγδάλου, τραχανά, Αθηενίτικου κεντήματος και άλλων και να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν Αθηενίτικα προϊόντα.

Το Φεστιβάλ θα αρχίσει στις 11.00 το πρωί και θα διαρκέσει όλη τη μέρα. Θα περιλαμβάνει ποικίλες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές  και άλλες δράσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται η προετοιμασία φαγητού από σεφ, η δωρεάν παραχώρηση υγιεινού προγεύματος σε μικρά παιδιά, συμβουλές από διατροφολόγους, παρουσίαση χορών από τους Πολιτιστικούς Ομίλους του Δήμου και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Αθηενίτη τραγουδιστή Σταύρο Κωνσταντίνου κ .ά.

Μέσω της διοργάνωσης ο Δήμος Αθηένου στοχεύει και φέτος  στην προσέλκυση ντόπιων και ξένων επισκεπτών και συνάμα στην ανάδειξη του πρωτεύοντα ρόλου που διαδραματίζει η  Αθηένου στην παραγωγή προϊόντων, στην προσφορά ποιοτικού φαγητού και γενικότερα στην ανάπτυξη της κυπριακής γεωργοκτηνοτροφίας και των προϊόντων της.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, ο οποίος θα παραστεί και θα τελέσει τα εγκαίνια.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
07/10/2018

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
07/10/2018
Copyright 2021 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc