Τελευταίες ειδήσεις

ΓΙΑ 4Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΤΟΥ.

Ο Δήμος Αθηένου συμμετείχε στην υποβολή προτάσεων για τα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου 2020. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης Υποψήφιων Έργων από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης, που έγινε στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Κλέλιας Βασιλείου και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων, ο Δήμος Αθηένου έχει βραβευθεί με το βραβείο Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το έργο «Φύτευση 1500 δέντρων» στην κατηγορία «Πράσινες Περιοχές- Αστική Βιοποικιλότητα» και το έργο «Ηλεκτρονική εφαρμογή GIPolis για ενημέρωση των δημοτών» στην κατηγορία «Πολιτισμός και Περιβάλλον».

Με τη βράβευση αυτή ο Δήμος Αθηένου συνεχίζει να βρίσκεται στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων & Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) για 4η συνεχή χρονιά.

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 έγινε η απονομή της Πράσινης Σημαίας και των δύο διπλωμάτων σε Ειδική Επίσημη Τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απένειμε τα Βραβεία ο Έντιμος Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ Κώστας Καδής. Την Πράσινη Σημαία και τα διπλώματα παρέλαβε ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Παστού και το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου κ. Δέσποινα Παστού.

Τα έργα τα οποία εγκρίθηκαν είναι αντιπροσωπευτικά τόσο της πράσινης κουλτούρας που προωθεί ο Δήμος Αθηένου, όσο και των συνεχιζόμενων προσπαθειών που  καταβάλλονται για τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, ανάπτυξη πράσινης ενέργειας και κουλτούρας και καλλιέργεια περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ευαισθητοποιημένης συνείδησης.

Ο Δήμος Αθηένου συγχαίρει όλους τους φορείς, αλλά και όλους τους εθελοντές του Δήμου, οργανωμένους και μη, που δούλεψαν αφιλοκερδώς για τη φύτευση 1500 δέντρων το 2020. Επίσης, όλους τους δημότες που υποστήριξαν τη δωρεάν εγκατάσταση της εφαρμογής Gi–POLIS για την άμεσή τους ενημέρωση από τον Δήμο Αθηένου. Παράλληλα ευχαριστεί θερμά την «GEOINFORMATICS IKE» από την Αργυρούπολη, Ελλάδας, για την παροχή της υπηρεσίας Gi-POLIS προς τον Δήμο Αθηένου.

Copyright 2021 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc