Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ‘‘LET’S DO IT! CYPRUS 2021’’ Πραγματοποιήθηκε η Παγκύπρια Εκστρατεία Καθαρισμού στην Αθηένου, το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Όπως αναμένετο, για άλλη μια φορά, σε μια αθρόα συμμετοχή εθελοντών από παιδιά μέχρι συνταξιούχους, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021, από τις 9.00 π.μ. ως τις 12.00μ., καθαρισμός δημόσιων χώρων της Αθηένου, στα πλαίσια της Παγκύπριας Εκστρατείας Καθαρισμού «Let’s Do It Cyprus». Στόχος ήταν ο καθαρισμός δημοσίων δρόμων, χώρων στάθμευσης, δημοτικών πάρκων, του Κοιμητηρίου και άλλων δημοσίων χώρων του Δήμου.

Ως γνωστό το «Let’s do it Cyprus» είναι μέρος της καμπάνιας Let’s do it World!, μιας παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού και πραγματοποιείται από το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού & ΜΚΟ και το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει κάθε χρόνο ενεργά. Φέτος η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε όριο, με συμμετοχή πάνω από 200 άτομα. Συμμετείχαν  το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αθηένου, η ΝΕΔΗΣΥ, η ΓΟΔΗΣΥ και η ΓΟΔΗΚ Αθηένου, ο Δημοτικός Πολιτιστικός Όμιλος, το 68ον Σώμα Προσκόπων Αθηένου, παιδιά και γονείς του οικολογικού νηπιαγωγείου «Νάγια» και του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Αθηένου, παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αθηένου Κύκλος Α’ και Β’, το Γυμνάσιο Αθηένου, η Σχολική Εφορεία Αθηένου, ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Αθηένου και υπάλληλοι του Δήμου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το τι σημαίνει ο εθελοντισμός στην Αθηένου, από τον οποίο προήλθε και η πανευρωπαϊκή της διάκριση στο πρόγραμμα URBACT ως «Πόλη Καλής Πρακτικής στον Εθελοντισμό».

Λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον Κορωνοϊό, σύμφωνα με τα ισχύοντα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας. Η όλη εκστρατεία έμοιαζε ξανά σαν μια γιορτή, χωρισμένη σε ομάδες.

Ο Δήμος Αθηένου ευχαριστεί θερμά όλους αυτούς που έλαβαν μέρος και καλεί το κοινό να μην πετά τα άχρηστά του σε δημόσιους χώρους, αλλά να τα βάζει στους κατάλληλους καλάθους απορριμμάτων, ώστε να μην χρειάζονται εκστρατείες καθαρισμού.

Στους ενήλικες συμμετέχοντες ο Δήμος Αθηένου παρεχώρησε φωσφορούχα γιλέκα και καπελλάκια, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν για προστασία τους στον δρόμο, που ευγενώς παρεχώρησε η Τροχαία του Αρχηγείου Αστυνομίας Κύπρου, στα πλαίσια της προσπάθειάς της για ευαισθητοποίηση και προστασία του κοινού στις διακινήσεις του.