Τελευταίες ειδήσεις

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 6η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ #BEACTIVE ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΕΝΟΥ

Η 6η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive στον Δήμο Αθηένου, που πραγματοποιήθηκε  στην Κύπρο από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού ως Συντονιστικό Φορέα από τις 23 ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η τελευταία δράση της ποδηλασίας. Πολλοί ενήλικες, αλλά κυρίως πολλοί νεαροί, προσήλθαν και έλαβαν μέρος. Χωριζόμενοι σε 10δες και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον Κορωνοϊό, συνοδευόμενοι από την αστυνομία Αθηένου και άλλους εθελοντές, οι ποδηλάτες έκαναν μια ωραία διαδρομή μέχρι την αρχαία Μάλλουρα και απόλαυσαν την ποδηλασία τους.

Έτσι πραγματοποιήθηκαν όλες οι δέκα δράσεις που προγραμματίστηκαν να γίνουν υπό την ιδιότητα του Δήμου Αθηένου ως «Ενεργό αθλητικό χωριό -#BeActive Sport Village».

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δράσεις.

  1. «Γυμναστική για άτομα τρίτης ηλικίας» στην Κλεάνθειο Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων.
  2. Τα «προγράμματα του Α.Γ.Ο.», που έγιναν στην Κλειστή Αίθουσα Αθλοπαιδιών Τάσσος Παπαδόπουλος και στα Ανοικτά Γήπεδα Αθλοπαιδιών και λειτούργησαν ως OPEN DAYS.
  3. Διαδικτυακή Διάλεξη με θέμα «Η διατροφή ως σύμμαχος της καλής υγείας και της άθλησης» στον Διαδικτυακό χώρο του Δήμου στο Facebook.
  4. Εργαστήρια «Μαθαίνω να χορεύω», από το Passion Dance School και το Revolution Dance Studio.
  5. Επιτραπέζια Αντισφαίριση.
  6. Καλαθόσφαιρα 3Χ3.
  7. Πιλάτες για παιδιά και ενήλικες.
  8. Διαδικτυακό εργαστήριο: «Η φυσική άσκηση ως φυσικό αντικαταθλιπτικό, στον Διαδικτυακό χώρο του Δήμου στο Facebook.»
  9. Πεζοπορία & Αγώνας ανωμάλου δρόμου.
  10. Ποδηλασία για μικρούς και μεγάλους.

Σε όλες τις δράσεις λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για προστασία από τον Κορωνοϊό, με θερμομέτρηση, απολυμαντικά, χωρισμό σε μικρές ομάδες, εγγραφή συμμετεχόντων κλπ.

Θερμές ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια απευθύνονται σε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση των δράσεων, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες, που απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι η άσκηση θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και μέρος της καθημερινότητας για μικρούς και μεγάλους.

 

Copyright 2021 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc